Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra határrendészeti, közlekedési és közbiztonsági eseményei.


A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. január 22-én 0 óra és 24 óra között öt esetben összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel Tompa Közúti Határátkelőhelyen, Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen, valamint Bátmonostor és Hercegszántó közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány Csikéria külterületén két esetben tíz külföldit akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók tizenegy személyt fogtak el és további kilenc előállításáról intézkedtek. Közülük öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.