Kezdőlap Rendőrségi hírek ISMÉT ELFOGTAK EGY EMBERCSEMPÉSZT

ISMÉT ELFOGTAK EGY EMBERCSEMPÉSZT

Dávodnál igazoltatták az egyenruhások azt az embercsempészt, aki öt illegális migránst szállított autójában.

Az 51-es számú főúton, Dávod külterületén 2020. január 22-én 2 óra 20 perckor a járőrök megállítottak egy magyar rendszámú személygépkocsit, amelyet egy férfi vezetett. Rajta kívül az autóban további öt utas tartózkodott, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, de az egyenruhások kérdésére szír állampolgárnak vallották magukat.

A jármű cseh állampolgárságú sofőrje a gyanú szerint az illegális migránsoknak segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak.

A gépkocsivezetőt a járőrök a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre előállították. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított. A férfit a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.