Kezdőlap Hírek Jótékony „tetkósok”

Jótékony „tetkósok”

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti újszülött részlegének azt a 850.000 Ft
támogatást, melyet a tavaly októberben, Kiskunfélegyházán megrendezett jótékonysági
tetoválófesztivál keretein belül gyűjtöttek.

Az összegből 1, 6 M Ft értékű tűszúrás nélkül működő sárgaságmérő készüléket vásárolt az intézmény.
Az adományt Papp Anett, főszervező, A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány „anyukája”, elnöke, és a fesztivál ötletgazdája, Kertész-Farkas János, félegyházi tetoválóművész adta át Dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvosnak a kórházban.

Az újszülöttkori sárgaság természetes, de mindenkinél más mértékű, ezzel a készülékkel vénaszúrás nélkül tudjuk megmérni – ismertette a készüléket Dr. Kelemen Edit főorvos – ez egy fotometria alapú készülék, tehát vérvétel nélkül működik, az újszülöttek vénáját mentjük
ezáltal vele. A Southern Tattoo & Custom Fest elnevezésű jótékonysági rendezvényt már második alkalommal rendezte meg A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány, a Plain-Rock Egyesület és a Hellwolf Tattoo Kiskunfélegyházán. A tavalyi és idei nagy érdeklődésre való
tekintettel ezúttal a városi sportcsarnokban. A hagyományteremtőnek szánt rendezvény bevételét a szervezők minden évben gyermekek gyógyíttatására szeretnék fordítani, idén a kecskeméti kórház újszülött osztályának ajánlották fel a szervezők.

Számos édesapa tetováltatja magára gyermekének talplenyomatát, és büszkén mutatják nekünk is – meséli Dr. Kelemen Edit főorvos asszony – ez is mutatja, a zord külső érzékeny lelket takar.

Van egyfajta sztereotípia a tetovált emberek felé, de a mi rendezvényünk éppen ezért más, hiszen családi rendezvény, színes programokkal és emellett nem mellesleg jótékonysági – veszi át a szót Papp Anett, főszervező. – Az idei fesztivál kísérő témája egyébként sokak örömére a Rockabilly volt. A közel 20 tetoválóművész versenye mellett többek között piercingezés, hajtetoválás, sminktetoválás, barber és pin-up show, épített motorok kiállítása és amerikai autós felvonulás, gyermekprogramok, valamint koncert is várta az érdeklődőket.