Kezdőlap Események „MENTSÉTEK MEG GORDONT!”

„MENTSÉTEK MEG GORDONT!”

A kiskunhalasi rendőrök interaktív játék segítségével szemléltették tanároknak az internet veszélyeit.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. január 15-én a Balotaszállási Általános Iskola pedagógusainak egy speciális, szabadulós játékon keresztül mutatták be azt, hogy milyen veszélyek leselkednek a gyermekekre és felnőttekre egyaránt a világháló használata során.

A „Mentsétek meg Gordont!” macija egy képzeletbeli gyermeket szimbolizál, akit társai csúfolnak, sőt a virtuális világban is zaklatják. A lebilincselt plüss állatot a csoportokba rendeződött versenyzők kérdések megválaszolása, ügyességi és logikai feladatok megoldása során tudják kiszabadítani. A késő délután program feladatai mindenkit közelebb vittek ahhoz, hogy megértsék az internet világát, működését, veszélyeit, illetve az interaktív játék során a lelkes résztvevők hasznos információt gyűjthettek arról is, hogyan ne váljon senki a virtuális világ áldozatává.

A kapitányság először kapta meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a programcsomagot, amely nagy sikert aratott a képzésen részt vevők körében. Az elkövetkezendő hetekben – készülve a Safer Internet Day-re – a rendőrök Gordont és a programot a térség több iskolájába is eljuttatják.