Kezdőlap Rendőrségi hírek ŐRIZETBEN

ŐRIZETBEN

A kiskőrösi rendőrök egy 40 éves helyi férfit gyanúsítanak azzal, hogy elütött egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A sértett a helyszínen belehalt sérüléseiben.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. január 18-án az esti órákban halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Kiskőrösön.

Az Izsáki úton közlekedett a Kossuth Lajos utca felől 19 óra 45 perckor egy ismeretlen személy egy ismeretlen típusú személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért előzés során elütötte a vele azonos irányba haladó kerékpárost. Az ütközést követően a gépkocsivezető nem nyújtott segítséget a sérült biciklisnek, és megállás nélkül elhagyta a helyszínt. A baleset következtében az 55 éves helyi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A kiskőrösi rendőrök néhány órán belül beazonosították és elfogták a baleset feltételezett okozóját. A 40 éves helybélit – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó közúti baleset okozása bűntett és segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.