Kezdőlap Rendőrségi hírek PÉNZT ÉS ÉKSZERT ZSÁKMÁNYOLT

PÉNZT ÉS ÉKSZERT ZSÁKMÁNYOLT

A kecskeméti nyomozók elfogták azt a férfit, aki házvásárlási szándék színlelésével lopott ingatlanokból.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2020. január 28-án 14 órakor elfogtak és őrizetbe vettek egy 43 éves besenyszögi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly februárban és novemberben, valamint idén januárban lakóingatlanokból lopott.

A feltételezett tettes olyan házakat nézett ki, amelyeket eladásra kínáltak. Felhívta a tulajdonosokat, és időpontot egyeztetett velük, mint reménybeli vevő. A házba bejutva mindent körbejárt, fényképezett, majd a sértettek jóhiszeműségét, esetleg figyelmetlenségét kihasználva egy óvatlan pillanatban az egyik helyről 800.000 forint készpénzt, a másik két helyről pedig több százezer forint értékű ékszert tulajdonított el. Egyik esetben bűntársa is volt: édesanyját vitte magával, aki beszélgetett a ház tulajdonosával, amíg a fia értékek után kutatott.

Az elfogatóparancs alapján körözött férfit a nyomozók tegnap előállították. Őt háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A kecskeméti rendőrök előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, míg édesanyja, akit egy lopással gyanúsítanak, jelenleg szabadlábon védekezhet.