Kezdőlap Rendőrségi hírek RABLÁS KALOCSÁN

RABLÁS KALOCSÁN

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Egy kalocsai bolt alkalmazottja kért rendőri segítséget telefonon 2020. január 22-én 16 óra 45 perckor, mivel rablás történt a munkahelyén.

Egy ismeretlen öt üveg vörösbort akart eltulajdonítani, azonban ezt az eladók észrevették. A pénztárnál felszólították a tolvajt, hogy adja vissza a termékeket, ő azonban ennek nem tett eleget. A boltosok megpróbálták visszatartani a tettes, aki dulakodás közben négy üveget elejtett, majd a fogásból kiszabadította magát, és menekülni kezdett. Az egyik alkalmazott követte, és próbálta a még nála lévő egy palack italt visszaszerezni. Eközben az eladó segítségére sietett egy járókelő, aki megpróbálta elállni a férfi útját. Az elkövető egy irattáskával arcon ütötte az útjában álló nőt – aki ennek következtében könnyű sérülést szenvedett –, így sikerült a borral együtt elmenekülnie.

A járőrök 15 perc alatt beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 27 éves helybélit. Őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették rablás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. A rendőrök előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.