Kezdőlap Hírek RABLÁSSAL SZERZETT KÉTKEREKŰ

RABLÁSSAL SZERZETT KÉTKEREKŰ

A kiskunhalasi rendőrök rövid időn belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 2-án délután egy 15 éves fiú kerékpározott Kiskunhalas belterületén, amikor megállította őt egy általa csak látásból ismert fiatal. A szintén biciklivel lévő 17 éves elkövető útbaigazítást kért ifjabb társától: a vasútállomást kereste, és kérte áldozatát, hogy kísérje oda, aki eleget is tett a kérésnek. A fiúk útközben beszélgetni kezdtek, majd vitába keveredtek. A nézeteltérés azért alakult ki, mert az idősebb meg akarta vásárolni fiatalabb társa kerékpárját, aki azonban nem akart üzletet kötni. Alkalmi ismerőse ekkor megfenyegette a kiskamaszt, hogy leszúrja, amennyiben nem adja át a kétkerekűt, majd az ijedt sértett kezéből kirántotta a biciklit, és azt maga mellett vezetve elhajtott.

A sértett és törvényes képviselője egy nappal később tettek feljelentést. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható kiskunhalasi lakost a nyomozók a bejelentést követően rövid időn belül elfogták, és az elvitt járművet lefoglalták.

A rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott fiatalt őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.