Kezdőlap Régió Szakértői tippek segítenek kilépni a komfortzónánkból

Szakértői tippek segítenek kilépni a komfortzónánkból

Azt mindannyian tudjuk, hogy 2020 különleges év: nem csupán az évtized zárult le vele, hanem sokunk életében egy személyes korszak is. Legyen szó párkapcsolatról, munkáról vagy projektekről, tavaly számos ügyünk végére pontot tettünk, hogy idén tiszta lappal kezdjük újra. Ettől azonban van, akit visszatart az újdonságoktól való félelem – épp nekik segít Kolozsi Mariann mentorprogramja, hogy a helyes irányba kormányozzák az életüket.

Nem csoda, ha nem szívesen lépünk ki a megszokott keretek közül. Ezt diktálja az evolúciós ösztönünk is – magyarázza a tréner. Őseink még a biztonságot helyezték mindenek elé, hiszen azt megteremteni és fenntartani is óriási kihívást jelentett.

A ma embere már beleszületett a kényelembe, ahol nem kell naponta szembenéznie a veszélyhelyzetekkel, de a régi erők még mindig működnek bennünk, hogy visszatereljenek a megszokott ösvényre.

„Ilyenkor hiába tudjuk, mi lenne adott helyzetben a következő lépés, az agyunk ellenáll és tiltakozik: nem merem! Ne gondoljuk, hogy egyedül vagyunk ezzel. Hozzám például sok felsővezető vagy épp sikeres üzletasszony fordul, aki ugyanezzel az érzéssel küzd” – mondja a szakember.

Gondoljunk csak arra a helyzetre, amikor másnap reggel 5-kor kéne felkelnünk, de valahogy mégis sikerüli hajnali kettőig fennmaradni… az életünkben számos olyan pillanat adódik, amikor –részben tudat alatt – a saját haladásunk útjába állunk, és beindul az önszabotázs. Márpedig ha belső elhatározásból nem sikerül változtatnunk, akkor sokszor a kívülről érkező nyomás kényszerít rá.

Hogyan győzhetjük le a visszatartó erőt?

Ez egyeseknek akár önállóan is lehetséges, hiszen a saját gondolkodásunkat kell átállítanunk! Ahhoz pedig, hogy a gondolatainkat a helyes útra tereljük, elengedhetetlen önmagunk motiválása.

Ennek egyik eszköze az olvasás. A szellemi táplálék fontos, legyen szó akár egy inspiráló személy blogjáról, akár olyan idézetekről, amik a kihívások előtt állva önbizalmat adnak nekünk. Új erővel tölthet fel a meditáció, vagy akár a zenehallgatás, ami az érzelmeinkkel együtt hozza elő a bennünk rejlő energiákat.

Mi a helyzet, ha még így is kevésnek érezzük az akaraterőnket? Akkor se csüggedjünk el! Óriási kincs lehet ilyenkor egy önfejlesztő társ, olyan barát vagy ismerős, akivel kölcsönösen motiváljuk, magunkkal húzzuk egymást, és nyomon követjük a másik fejlődési folyamatát.

Aki pedig mindezt csapatban találja a leghatékonyabbnak, annak ott az önfejlesztő programok, tréningek, online és személyes közösségek tárháza! A fejlődés végbe mehet coach közreműködésével, csoportban vagy egyénileg is.

90 nap a jövőnk szolgálatában

„A hétköznapok során rengeteg hatás ér bennünket, így könnyen lankad a motivációnk. Ilyenkor jön jól egy tréner, hogy vissza tudjon fordítani a kijelölt útra” – hangsúlyozza Mariann, aki tapasztalatból beszél: azt mondja, a tavalyi évben ő maga is változásokkal szembesült, és a 2020-as év még komolyabb kihívásokkal szembesíti. Épp ezért ajánl segítséget mindazoknak, akik hasonlóan nagy út előtt állnak az idén.

A Mariann által kidolgozott, 90 napos mentorprogram exkluzív lehetőséget nyújt, hogy személyes iránymutatást kapjunk a coach-tól, akinek egyébként már betelt a naptára. Ezért is szeretne most 12 főnek mentorálást biztosítani a három hónapos program során.

A program részét képezi három teljes napos tréning, havi két személyes találkozás és személyre szóló videós oktatás is, ahol a résztvevők minden kérdésükre választ kapnak. Mariann olyan intenzív és kemény munkát ígér ezekben a hónapokban, amivel akár egy teljes coaching folyamat is kiváltható:

„A mentorprogram olyan, mint egy dobbantó. Ha valaki komolyan veszi és végigcsinálja, akkor a végén valósággal ki fog lőni! Azt tanácsolom mindenkinek, hogy legyen bátor, ne hagyja magát lebeszélni semmiről és hallgasson a szívére. Ezt betartva 2020 gyönyörű év lehet.”