Kezdőlap Események TST Tánc és World Jumping Stúdió Kecskemét -A sport legyen a szenvedélyed

TST Tánc és World Jumping Stúdió Kecskemét -A sport legyen a szenvedélyed

Január 19-én, vasárnap tartotta a TST Dance Stúdió az idei táncgáláját. A mintegy kétórás eladáson minden csoport bemutatkozott, a manók, a juniorok, a felnőttek, a Jakabszàllás csoport is elsőnek mutatkozott be, minden TST táncos fellépett és bemutatták a Reborn Team világbajnoki szereplését is egy rövidebb videóban. A végén végül meglepetés tànc is volt, hogy egész nézőközönség együtt táncolt a táncosokkal A TST Dance Stúdió vezetője Váczi Nikolett.

-Tánciskolánkhoz bárki csatlakozhat, aki szeret táncolni vagy szeretne táncstílusokat tanulni- mondta lapunknak Váczi Nikolett. – Már 5 éves kortól várjuk a táncolni vágyókat, felső korhatár nincs. A hobbi szintű oktatástól a versenycsapatos képzésig bármit választhattok. Minden esetben teret adunk tehetségeink számára, hogy megmutathassák mit tanultak, hiszen fellépési és versenyzési lehetőségeink végtelenek. Célunk, hogy a tanulni vágyók a táncban megtalálják önmagukat. Ehhez biztosítunk ideális helyszínt és kedvező árakat.


-Mit lehet tudni a kezdetekről?

-. Jómagam 14 éves korom óta hivatalosan táncolok hivatalosan, azelőtt karatéztam, kézilabdáztam, kosaraztam, szertornáztam, kickboxoltam, fociztam…. Volt, hogy 4-5 sportot csináltam egyszerre, valamennyiben nagy sikereket is értem el, és nem fáradtam le. Régen a showtánc nem tetszett annyira, de ahogy a barátnőm csinálta, az igen. Az ő szólókoreográfiájára a mai napig emlékszem, a hetényi művelődési házban léptek fel, és eldöntöttem, hogy nagyon meg akarok tanulni táncolni. Beiratkoztunk együtt, de az analfabéta szó nem fedi azt, ahogy akkor táncoltam. Semmi köze nem volt a tánchoz, a hátsó sorokban állva beszélgettem, nem jutottam közös nevezőre a tánctanárral, aki megemlítette, hogy abba kellene hagynom, de nem vagyok az a feladós típus. Egy kiadós sírás után, 3 év elteltével leköröztem a tanárt a társaimmal együtt, majd elindult a saját iskolám a testvéremmel együtt. Azóta nagyon sokat fejlődtem, gyakoroltam, hogy olyan szinten lehessek, mint a külföldi tanárok

Most 16 éves a TST. Az évek során több néven és több táncstílust magunkhoz ölelve teltek a mindennapjaink. Voltunk Flash Aerobik és Táncstúdió, Fashion Dance Tánciskola, Viktória Fitness, Formazona Fitness Club, Warp Zone Dance és Váczi Nikolett és Tanítványai is.

– Milyen stíluú tácot oktattok?

Hip-hop kultúrán belül sokféle stílust képviselünk, nem egyszerű dolog, évek gyakorlása szükséges az elsajátításához. Stíulsok: Popping, amely hasonlít a robottánchoz, hat éve gyakorlom, de még mindig nem értem el azt a szintet, amit szerettem volna. Break, ami nagyon nehéz, testalkatot és mentalitást igényel, old school hip hop az egyik kedvecem, amikor meghallom ezeket a tipikus régi hip hop zenéket. A mostani stílusokat new style-nak nevezzük.  Aztán van a dancehall, ami egy kicsit csajosabb, hasonlít az afrikai táncokra, onnan is származik. Underground, ragga, wecking – az kéztechnikás dolog, senki nem gondolná, hogy évek gyakorlása áll egy-egy kapálózásnak tűnő mozdulat mögött. House, szintén nagyon nehéz, akárcsak a többi, de épp emiatt izgalmas, mert mindig van mit gyakorolni! Locking, 80-90es évek, crump, woo… 12-13 stílust minimum képviselünk. A hip-hop stílusok külföldről is áramlanak befelé, ezt-azt vegyítenek össze, így mindig felkészültnek kell lennünk a folyamatosan változó stílusok felől. Egyáltalán nem vagyunk lemaradva.

Versenyekre is jártok. Milyen eredményeitek vannak?

– Az idei világbajnoki harmadik hely, a régi New Generation gyerekcsoport európai bajnoki 11. helyezett lett, velük világbajnoksára is mentünk, a magyar bajnoki selejtezőn másodikak lettek, később hasonló nagy selejtezőn harmadik helyezést érték el. 8-9 évesen pesti iskolákat megszégyenítve arattak sikereket. Ezt azért mondom, mert vidéki iskola lévén kicsit nehezebb a dolgunk. Mindenre büszke vagyok, mert sokat küzdünk egy-egy helyezés eléréséért. Reborn előtérbe került, Hannával közös duó, 6. VB helyezés. Ez szenzációsan nagy eredmény,a világ minden tájáról jönnek ezekre a versenyekre, ami azért elgondolkodtató. Büszke vagyok minden eredményünkre.

– Milyen lehetőségeket kínál a stúdió a táncosainak?

– Versenyzési, fellépési, hobbi táncolási lehetőség, World Jumping (trambulinos aerobik jobban hangzik )… Felnőtteknek, anyukáknak, idősebbeknek is kínálunk hobbi táncot. Mindenkinek ajánlom, aki szeret mozogni, sportolni, közösségbe tartozni, megmutatni a világnak, hogy igenis bármi lehetséges.