Kezdőlap Rendőrségi hírek A BIZTONSÁGI ÖV MEGMENTHETTE VOLNA

A BIZTONSÁGI ÖV MEGMENTHETTE VOLNA

A balesetben egy személy meghalt és heten megsérültek.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. augusztus 9-én 22 óra 24 perckor az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 62-es kilométernél közlekedési baleset történt.

Egy Mercedes Sprinter letért a sztrádáról, többször megpördült és az árokba borult. A közlekedési balesetnek más jármű nem volt részese.  A balesetben egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette. Továbbá hárman súlyos, míg négy fő könnyű sérüléseket szenvedett. Egyedül a gépjármű vezető nem sérült meg a balesetben.

A sofőrön, és a mellette utazón kívül senki sem használta a biztonsági övet. A kirendelt szakértő véleménye megállapította, hogy ha a biztonsági övet használta volna az elhunyt, akkor vélhetően túlélte volna a balesetet.

Az akkor még 31 éves sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozást befejezték a rendőrök, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek.

Ne feledjék! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára! Csak egy mozdulat a biztonságosabb közlekedésért!

…hogy mindenki hazaérjen!