Kezdőlap Régió Bács-Kiskun boldoggá tesz – Afrikában is

Bács-Kiskun boldoggá tesz – Afrikában is

A megyei önkormányzat szlogene, a „Bács-Kiskun boldoggá tesz” eljutott a forró kontinensre, Nyugat-Afrikábais – jó ügyet szolgált és valóban örömet okozott.

Idén a kiskunfélegyházi Szalamandra Team is rajthoz állt a Budapest-Bamako rally-n. A négy csapattag több mint fél évig készült lázasan, hogy részt vehessen a nagyszabású versenyen. A csoport vezetője, Hegyi Manszvét, a Szalamandra Kétéltű Kutató-Mentő Alapítvány vezetőségi tagja. Az ötletgazda, Kárpáti Rita, aki évekig a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat munkatársaként dolgozott. A csapatot rajtuk kívül Turcsányi Zoltán és Tajthy Ákos erősítette.A Szalamandra Team a felkészültségen és elszántságon kívül ajándékokat és adományokat is magával vitt Szenegálba, a világ egyik legszegényebb részére. Az iskolaszereket és ruhaadományt a múlt héten adták át az afrikai rászorulóknak, rendkívül örömteli pillanatokat okozva ezzel.

A Bács-Kiskun megyei Szalamandra Team a verseny során Szlovénia, Olaszország, Franciaország és Spanyolország csodálatos tájain haladt át, embert és autót nem kímélő utakon, sokszor komoly megpróbáltatásokat átélve, de életre szóló élményekkel a szívükben térnek majd haza, Bács-Kiskunba.