Kezdőlap Zenei élet Bad Company: Desolation Angels

Bad Company: Desolation Angels

Ismét egy nagy figyelmet keltő újramegjelenés a Warner katalógusából: a napokban került az üzletekbe a legendás angol Bad Company ötödik stúdióalbumának felturbózott, két CD-s változata.

Az angol Bad Company zenekar 1973-ban szupergroupként alakult meg Londonban a Free romjain, és szinte azonnal tarolt újfajta, fémes rock-hangzásával. Maga az akkoriban a legmagasabb csúcsokon járó Led Zeppelin hívta meg őket saját „Swan Song” lemezmárkájához – sőt rögtön a Zep menedzsere vette át a Bad Co. ügyeinek intézését is.

Pillanatok alatt népszerűek és sikeresek lettek magas minőséget képviselő muzsikálásukkal, mely a mai napig életképes és különleges – szinte azonnal felismerhető megszólalásukkal.

A Bad Company 1979. március 17-én adta ki ’Desolation Angels’ című albumát. A lemez Jack Kerouac azonos című regényéről kapta a címét, és olyan feledhetetlen slágerek találhatóak rajta, mint a „Rock ’n’ Roll Fantasy” vagy a „Gone Gone Gone”. Utóbbi dal amúgy kislemezen is dupla platina lett.

Az eredeti kiadvány megjelenésének 40. évfordulója alkalmából 2020. január 10-én a rock együttes közkedvelt korongja remaszterelt formában, bónusz trackekkel és néhány változtatással kerül az üzletekbe.

Az első CD-n az átkevert eredeti dalokat hallgathatjuk meg, és mellettük – valamint a második CD-n – a lemez dalainak alternatív felvételeit, keveréseit, és a direkt a kislemezes megjelenéshez készített változatokat is.

(Komlós József JR)

És hogy milyen keményen nyomják a mai napig, arra itt egy koncertfelvétel a legendás Gone Gone Gone kislemezes dalról: