Kezdőlap Rendőrségi hírek BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLHAT A KIFOSZTÓ

BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLHAT A KIFOSZTÓ

A kiskunhalasi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja egy idős asszony pénzét vitte el.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2020. január 7-én reggel bejelentés érkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Tompai Rendőrőrsére, mert a gyanú szerint egy helyi asszonyt röviddel korábban kifosztottak. Egy ismeretlen bement a 79 éves sértett portájára, ahol önkormányzati dolgozónak adta ki magát. Áldozatának bizalmába férkőzve a házba is bejutott, ahonnan az idős nő figyelmét elterelve készpénzt tulajdonított el.

A nyomozók a bejelentést követően néhány órán belül elfogták a kifosztás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helybélit, aki először tagadta a bűncselekmény elkövetését, ám később beismerő vallomást tett.

A jelenleg is letartóztatásban lévő 30 éves nő ügyében a kiskunhalasi rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával megküldték az illetékes ügyészségre.

A csalók sok esetben adománygyűjtésre hivatkozva, vagy magukat közüzemi munkatársnak, önkormányzati dolgozónak kiadva, a háztulajdonosok jóhiszeműségét kihasználva jutnak be áldozataik ingatlanába, ahol a sértett figyelmét elterelve kutatják fel a pénzt, értékeket.

Kérjük, hogy az áldozattá válás megelőzése érdekében fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Idegeneknek ne nyisson ajtót, ne engedje be őket még a ház portájára sem!
  • A kaput napközben is tartsa zárva, hogy illetéktelen személy ne léphessen be még az udvarra sem! A nyílászárókat is gondosan zárja! Ha elmegy otthonról, mindig ellenőrizze, hogy az ablakok csukott állapotban vannak-e!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt!
  • A közüzemi szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérje el igazolványát, és kétség esetén telefonon, a szolgáltatón keresztül ellenőrizze a látogató hitelességét!
  • Ismeretlen, magát önkormányzati dolgozónak, vagy a családsegítő munkatársának kiadó személyt ne engedjen be a házba! Szükség esetén – a személy beazonosítása érdekében – kérje hozzátartozója segítségét, vagy hívja fel a települési önkormányzat illetékesét vagy a körzeti megbízottat!
  • Amennyiben felmerül Önben, hogy csalóval van dolga, azonnal értesítse a rendőrséget az ismert segélyhívó számok valamelyikén!