Kezdőlap Események Borsodi és budapesti kis grundbirkózók vitték el a bajnoki címeket

Borsodi és budapesti kis grundbirkózók vitték el a bajnoki címeket

A legjobb kisiskolás grundbirkózók mérkőztek meg Pécsett a hétvégén a 2019/2020. tanévi Grundbirkózás Diákolimpia® Országos Döntőjén. A kétnapos eseményen a legkisebb: I-II. korosztályok keltek birokra, lányok és fiúk egyaránt, a diákolimpiai bajnoki címekért.

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Baranya Megyei Diáksport Tanács szervezte. Az országos versenyre közel 1200 iskolás nevezett, a legtöbb nevező csapat Baranya (24) és Borsod (24) megyéből érkezett. Az országos döntőbe összesen 45 csapat jutott be, akik összesen 15 súlycsoportban mérkőztek meg. A mérkőzéseket a pécsi Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában rendezték. Az országos döntőbe bejutott csapatok közül érdemes kiemelni a sportág fellegvárait, a jászberényi Bercsényi Miklós Általános Iskolát, a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolát, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolát és a Tófeji Kincskereső Általános Iskolát, akik mindkét nemben, mindkét korcsoportban bejutottak a csúcsrendezvényre.  

A Miskolci Gyarmati Dezső Általános Iskola két aranyérmet is elhozott a tornáról, de kiválóan szerepeltek a Budapesti XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola és a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola versenyzői is, iskolájuknak 2-2 érmet is szereztek.

A hétvégi Grundbirkózás Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Dobogós helyezések
  korcsoport
  Lányok Fiúk
I. Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola
II. Budapest XXI. Kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
III. Bercsényi Miklós Általános Iskola, Jászberény Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola, Enying
  korcsoport
I. Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, Miskolc
II. Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola, Szigetvár Budapest XX. Kerületi Gyulai István Általános Iskola
III. Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Pécsi Meszesi Általános Iskola