Kezdőlap Régió Díjmentes NYITOK képzések indulnak a megyében

Díjmentes NYITOK képzések indulnak a megyében

NYITOK együttműködési megállapodás aláírására


2020. február 19-én sajtónyilvános együttműködési megállapodás aláírására került sor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és aSzövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet között.

A felnőttképzéssel már több mint 10 éve foglalkozó szervezet NYITOK (Nyitott Tanulási Központok Hálózata) projektjének legújabb fejlesztésével kínál 21. századi, hatékony megoldást a Magyarországon működő vállalkozások mindennapi problémáira. Az egyedülálló program keretében olyan rövid ciklusú képzések elvégzésére nyílik lehetőség, amelyek azonnal használható, versenyképes tudást biztosítanak a 16 és 64 év közti magánszemélyek és vállalkozói, vállalati munkavállalók számára. A „NYITOK hálózat a munkaerő-piaci kompetenciák fejlesztéséért” című program által az érdeklődők tanulhatnak angolul, németül vagy akár oroszul, emellett képezhetik magukat az informatika területén, valamint részt vehetnek kiskereskedelmi, logisztikai, gépipari, turisztikai, építőipari és irodai munka területét érintő kompetenciafejlesztő képzéseken. Mindemellett lehetőség nyílik a mindennapokban használható, innovatív ismeretekre is szert tenni a pénzügyek, a vállalkozásindítás, az önmenedzsment vagy az állampolgári ismeretek terén.

A 20 órás képzések célja az, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé, ezáltal a vállalkozások versenyképesebbé és hatékonyabbá váljanak.

A rugalmas képzési struktúra a munkavállalók és a munkáltatók igényeihez egyaránt alkalmazkodik. A képzésszervezés teljeskörű lebonyolítását vállalja a NYITOK program, így a munkáltatók számára semmilyen adminisztrációval nem jár az ingyenes lehetőség igénybevétele. A szervezet fontosnak tartja, hogy a képzés a hagyományos iskolarendszertől eltérő módszertannal és a 21. századi, innovatív technológiák felhasználásával történjen.

Balázs Ákos a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet elnöke kifejtette, hogy a NYITOK program Magyarország 50 településén jelen van, így Kecskeméten is már többen részt vehettek képzéseken, amelyek által a munkaerőpiacon jobban tudnak boldogulni. Azonban most az egész megyére szeretnénk kiterjeszteni ezt az együttműködést és ebben kiemelt stratégiai partnerünk a megyei önkormányzat – tette hozzá a szervezet elnöke.

Dr. Mák Kornél szerint a megyei önkormányzat egyik meghatározott útja többek között a fiatalok, a lakosság helyben tartása. Ez az együttműködés is ezt a célt szolgálja. Hozzátette, hogy a megyei önkormányzat partner a vállalkozások elérésében.


Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke fontosnak tartja kiemelni, hogy az együttműködési megállapodás aláírásávalmost egy olyan lehetőséget tudnak elindítani Bács-Kiskun megyében, mely által díjtalanul szakmai képzéshez tudják juttatni a megye lakosait.