Kezdőlap Események Fantasztikus asztalitenisz gála Kecskeméten

Fantasztikus asztalitenisz gála Kecskeméten

Soha nem volt ilyen nagyszabású országos asztalitenisz magyar bajnokság, mint ami 2020.02.28-03.01 között Kecskeméten, a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián,30 asztalon kerül lebonyolításra. Főrendező a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér, együttműködve a MOATSZ-szal.

Rekordlétszámban, kb. 800-an indulnak a különböző versenyszámokban. Mintegy 70 számban avatnak győztes, illetve közel 300 érmet osztanak ki. Itt lesz a teljes magyar mezőny, válogatottakkal együtt a női és férfi vonalon is, illetve az utánpótlás korosztályokban. Indul a versenyen a már olimpiára kvalifikált Perger Szandra, a csapat kvalifikációban óriási érdemeket szerzett, kecskeméti nevelésű Madarász Dóra, illetve a szintén kecskeméti és paralimpiára kvalifikált Szvitacs Alexa. A négy olimpiára, paralimpiára kvalifikált közül kettő erősen kecskeméti kötődésű, amire méltán lehetünk büszkék. 

Ujhidy Tibor elnök:Valóban soha nem látott, és ha a jövőben mi nem rendezzük meg, akkor valószínűleg többé nem látott asztalitenisz gála lesz. Hogy miért mondom? Óriási munka volt megszervezni a versenyt, valószínűleg nem sokan vágynak egy ilyen nagyszabású versenyt megrendezni. 65 éves klubunk történetének legnagyobb saját sporteseménye, amit több okból is fontosnak tartok. A legfontosabb, hogy együtt, egy helyen legyenek a sportág különböző korosztályú és kategóriájú versenyzői. Mondjuk úgy, divatos szóval, hogy az érzékenyítés az egyik legfőbb célunk. A Sparinak kiváló felnőtt, U21-es, illetve újonc versenyzői vannak, akik igazán megérdemlik, hogy hazai pályán szerezzenek bajnoki érmeket. Hiszem, hogy versenyzőink néhány magyar bajnoki éremmel meg is hálálják törekvésünket.

Büszke vagyok arra a háttércsapatra, edzőstől, játékosostól, szülőstől kezdve, akik egy emberként segítenek a lebonyolításban. Köszönjük a sok támogatónknak, hogy csak egy telefonos vagy egy e-mailes megkeresés után azonnal segítettek.   

Aki kijön a gálára, biztosan jól fogja érezni magát, és csodálatos látványt fog nyújtani számára már a berendezett küzdőtér is. A látványos meccsekben biztosan nem lesz hiány.