Kezdőlap Események Február 25. kedd 19 órakor ZORÁN Jótékonysági KONCERT az „Érzékelések Kertjéért” Kecskeméten

Február 25. kedd 19 órakor ZORÁN Jótékonysági KONCERT az „Érzékelések Kertjéért” Kecskeméten

A 2020. február 25-én rendezendő jótékonysági Zorán koncert teljes nyereségét az „Érzékelések Kertje – Lions Liget” létrehozására fordítja a Kecskeméti Szent László Lions Club

A 22 éve működő klub mert nagyot álmodni és egy különleges célt tűzött maga elé. Szeretné létrehozni az érzékelések kertjét, mellyel a nemzetközi lions mozgalom fő irányvonalát követve, felhívja a város lakói, elsősorban a fiatalok figyelmét, nem látó embertársaink életének nehézségeire. A liget többféle érzékszerv által befogadható információk felfokozásával (hallás, szaglás, tapintás), érzékelhetővé teszi, hogy becsukott szemmel bárki átélhesse, egy vak ember hétköznapi problémáit.

A tervek szerint a kert többféle funkcióval rendelkezik majd. Nem csak a látás sérült emberek pihenését, szórakozását szolgálja, hanem az értelmi és hallás sérültek is megtalálnák kikapcsolódási lehetőségüket. 

A városban egyedülálló, különleges érzékenyítő ligetet három gyermek intézmény az Árpád városi Macska-cicó bölcsőde, a Csiga-biga Óvoda és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mellett szeretné megvalósítani a klub, mintegy közvetlen folytatásaként az általuk ültetett japáncseresznye fás Aomori parknak.

A liget több célú:

Egyrészt sérült embertársaink pihenésére, aktív kikapcsolódására szolgál majd.

Másrészt a környező intézményekben nevelkedő többféle korosztályú 3-14 éves gyerekek érzékenyítésére szánja a klub, hisz a másság elfogadását, a segítőkészség-, a mások iránti empátia fejlesztését ebben a korban kell elkezdeni. A már megépült parkban érzékenyítő foglalkozásokat szerveznek majd gyerekek részére. Az elképzelés szerint a park fenntartásába a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai aktívan bekapcsolódnak.

Harmadrészt a lakókörnyezetben élő családok aktív pihenése is cél.

A park létrehozásával a klub szeretne maradandót alkotni 22 éve végzett karitatív tevékenységét kiegészítve. Hisz az „oroszlánok” a látás sérült emberek mellett támogatják az értelmi sérült felnőtteket és gyerekeket, a súlyos cukorbetegségben szenvedőket és a többszörösen sérült rétegeket is. Továbbá a szociálisan hátrányos helyzetű embertársaiknak is segítő kezet nyújtanak, árvák, nagycsaládosok, mélyszegénységben élők, katasztrófát szenvedettek hosszú évek óta szintén az önkéntesekből álló klub támogatottjai között szerepelnek. 

Adomány jegyek már csak korlátozott számban a Hírös Agóra Kulturális Központban (Deák Ferenc tér 1.) kaphatók.