Kezdőlap Események Hírös Kecskemétiek pódiumbeszélgetés

Hírös Kecskemétiek pódiumbeszélgetés

Kedden este folytatódott a város kiemelkedő polgáraival szervezett pódiumbeszélgetés-sorozat a Kamaraszínházban. A szériát a Hírös Város Turisztikai Központ szervezi már negyedik éve.

Szerkesztő: Kriskó János

A színpadi beszélgetős műsornak ezúttal is három vendége volt. Először dr. Gyenes Vilmos gyermekkardiológus főorvossal, a kecskeméti kórház és a budapesti Bethesda Kórház osztályvezető főorvosával beszélgetett kollégánk, Kriskó János, az estek állandó házigazdája. Gyenes főorvos úr felidézte a barátjával és kollégájával, a néhány éve elhunyt dr. Pongrácz József gyermekorvossal közösen szervezett erdélyi szűrővizsgálatokat, amelyeket a Böjte Csaba vezette gyermekotthonok lakói körében végeztek el, eddig csaknem 30 alkalommal.  Gyenes főorvos beszélt a családjához és különösen az unokáihoz fűződő bensőséges kapcsolatáról, a mélyen megélt hit nyújtotta lelki békéről is.

Az est további részében Juszkó Anitát, a FourPointsbySheraton szálloda fiatal igazgatónőjét ismerhette meg a közönség. A szálloda megnyitásakor értékesítési és marketing területen dolgozó menedzser magasra tette a lécet maga és munkatársai számára is, de az eredmények őt igazolták. A hotel 2014-ben a Starwoods szállodalánc legeredményesebb tagjának bizonyult a vendégek elégedettségi mutatói alapján, és azóta is számos szakmai elismerést szerzett. A szállodában 1400 négyzetméteres konferenciaközpont üzemel, és ma a legfelkapottabb rendezvényhelyszín is a Sheraton a városban.

Az est zárásaként Dratsay Ákos fuvolaművész volt a sorozat vendége.  A művész feleségével, Berényi Bea fuvolaművésszel együtt a kecskeméti Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola meghatározó tanára az intézmény alapítása, 1981 óta. Az évtizedek során létrehoztak egy országos hírnevű fuvolista műhelyt, amelyet előszeretettel választanak a fiatalok az ország bármely részéről. A tanítás mellett a művészpályán is komoly sikereket értek el: három cd-lemezük jelent meg, és több mint 1500 koncertet adtak itthon és külföldön. A Berényi-Dratsay házaspár az est lezárásaként Bartók két hegedűre írott duóinak fuvola átirataiból játszott el ötöt a szép számú közönségnek. A sorozat március 31-én folytatódik, újabb öt vendéggel.