Kezdőlap Rendőrségi hírek KÉT EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK A NYOMOZÓK

KÉT EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK A NYOMOZÓK

A rendőrök őrizetbe vették azt a két román állampolgárt, akik a gyanú szerint illegális migránsokat szállítottak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói Csávolyon, a Dózsa György utcában ellenőriztek egy Renault kisbuszt 2020. február 21-én hajnalban. Intézkedés alá vonták a jármű vezetőjét, egy 42 éves román férfit és a vele utazó 17 külföldi személyt. Az utasok szír, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a román férfi segítséget nyújtott a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsa. A rendőrök azt is megállapították, hogy a sofőrnek volt egy segítője egy felvezető autóban. Ezt a kocsit az egyenruhások a közelben megtalálták és igazoltatták 46 éves sofőrjét.

A járművezetőket a nyomozók előállították a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltségre, ahol kihallgatták, embercsempészés bűntette miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozásra.

Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.