Kezdőlap ÉT-TRENDEK Kézműves sajtkülönlegességek Lakitelekről

Kézműves sajtkülönlegességek Lakitelekről

dav

Az Orsi Sajtház hét éve kínálja gondosan előállított, finomabbnál finomabb sajtjait Lakiteleken. Mintegy 17 féle ízvilágot készítenek, kínálatukban fokhagymás, lilahagymás, diós. aszaltszilvás, gyümölcsös… és még számtalan ízesítésű termék található.

Kásáné Tóth Edit a tej feldolgozását még otthon tanulta. Miután megszületett harmadik gyereke, Orsi, akiről a Sajtház a nevét is kapta, szembesültek azzal, a gyerek betegsége miatt nem tud dolgozni járni, állandó felügyelet kell kislányának. Hogy közben hasznosan töltse el az időt, na és kiegészítse a család jövedelmét a szükséges gyógykezelésekhez – már tizenhét műtéten vannak túl -, a tejfeldolgozást találta a legkézenfekvőbbnek. Szüleinek voltak tehenei, az első sajtot édesanyja tanította meg, hogyan kell készíteni, majd ezt fejlesztette tovább. Kézműves termékeit, sajtjait, túrót, friss tejet otthonában is meg lehet venni, akár rendelésre is elkészíti.Több rendezvényre meghívják, ahol a kézműves sajtokat meg lehet vásárolni. A Lakiteleki Népfőiskola oklevéllel köszönte meg a munkáját a helyi értékek kiállításán. Árai nagyon barátiak, hiszen például a natúr kézműves sajt csupán 1800 forintba kerül.

Hűtéstől függően két hétig is elállhatnak a sajtkülönlegességek, amik adalékanyagot nem tartalmaznak, tudtuk meg Edittől. A sajtjai grillezhetők, ízeiket ő maga alakította, saját elképzelései szerint kísérletezte ki.

Kásáné Tóth Edit
+36 30/457 2056
Lakitelek, Toldi Miklós utca 19
facebook: Orsi Sajtház