Kezdőlap Rendőrségi hírek KÖZBIZTONSÁGI AKCIÓ

KÖZBIZTONSÁGI AKCIÓ

A kecskeméti rendőrök társszervekkel együttműködve tartottak átfogó ellenőrzést a hétvégén.

Szervezett akció keretében tartottak többrétű ellenőrzést a kecskeméti rendőrök 2020. február 15-e 14 óra és február 16-a 2 óra között. A hétvégi akció keretében a közrendvédelmi és a közlekedésrendészeti osztály munkatársai a társzervek – a kecskeméti önkormányzat, a fogyasztóvédelem, a népegészségügy, valamint a katasztrófavédelem – közreműködésével ellenőriztek Kecskeméten és vonzáskörzetében.

Az egyenruhások a közrend és közbiztonság javítását célzó, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetét fokozó feladatokat hajtottak végre. Ennek keretén belül kiemelt figyelmet fordítottak az ittas járművezetők kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A társzervekkel közösen hatósági ellenőrzést hajtottak végre hat szórakozóhelyen.

Az akció során a kecskeméti rendőrök 143 gépjárművet ellenőriztek, 171 személyt igazoltattak és 180 fővel szemben alkalmaztak alkoholszondát.

Az ellenőrzött járművezetők közül két személynél merült fel az ittasság gyanúja a velük szemben alkalmazott légalkohol mérő készülék pozitív értéke alapján. A sofőrökkel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Négy személy nem használta a biztonsági övét a közúti forgalomban, így ők közigazgatási bírságot kaptak. További kilenc személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot különböző szabálysértések elkövetése miatt.

Az igazoltatások során két körözött személyt fogtak el az egyenruhások, valamint nyolc fő – akiknél adatmegállapításra volt szükség – előállításáról intézkedtek.