Kezdőlap Rendőrségi hírek Letartóztatásban a fegyveres rablási kísérlettel gyanúsított fiatalkorú

Letartóztatásban a fegyveres rablási kísérlettel gyanúsított fiatalkorú

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte annak a 16 éves kecskeméti férfinek a letartóztatást, akit azzal gyanúsítanak, hogy fegyveresen akart kirabolni egy taxist.
A megalapozott gyanú szerint a taxis férfi 2020. február 15-én hajnali 1 óra előtt egy kecskeméti buszmegállóban vette fel a taxijába a fiút, aki Helvéciára fuvarozott. Amikor megérkeztek, a gyanúsított kiszállt a taxiból, hogy a 4.300 forintos viteldíjat magához vegye. Miután visszaérkezett, beszállt a taxi jobb első ülésére, és egy töltetlen gáz-riasztó pisztolyt fogott a taxisra, akit felszólított, hogy a pénztárcájában lévő összes pénzt adja át. A taxis a felszólításnak nem tett eleget és kiszállította a gyanúsítottat a gépkocsiból. A gyanúsított zsákmány nélkül elszaladt a helyszínről, hátra hagyva a kabátját és a riasztópisztolyt is. A taxis férfi pénztárcájában a cselekmény elkövetésekor 40.000 forint volt.
A kecskeméti rendőrök a gyanúsítottat február 15. napján elfogták és őrizetbe vették.
A bíróság a letartóztatást a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el, ugyanis tartani kell attól, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, a középiskolából elbocsátott, az idejét főként csavargással töltő gyanúsított szabadlábra kerülése esetén nem állna a hatóságok rendelkezésére.
A végzés nem végleges, ugyanis azzal szemben a gyanúsított, a védő és a törvényes képviselő fellebbezést jelentettek be, amiről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.