Kezdőlap Diákélet Még jövő hét végéig jelentkezhetnek a középiskolások a jubileumi Bonus Intra Országos...

Még jövő hét végéig jelentkezhetnek a középiskolások a jubileumi Bonus Intra Országos Történelemversenyre

2020. február 12., Budapest – Tizedik alkalommal rendezik meg a középiskolásoknak szóló online kvízzel kiegészített Bonus Intra Országos Történelemversenyt, amelyre nemcsak magyarországi, hanem határon túli diákok is regisztrálhatnak. Hagyományokhoz híven a Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatói szervezik a versenyt, amelyre – az első forduló online tesztjének kitöltésével – február 23-ig jelentkezhetnek a 9–13. évfolyamos tanulók.

„Idén jubilál a Bonus Intra verseny, amely 10 éve egy hallgatói projektötletből indult útjára, mára pedig hazánk egyik legnagyobb, egyetemisták által középiskolásoknak szervezett történelemversenye lett. A jellemzően 100-200 fős nevezési létszámmal megrendezett versenyt minden évben az MCC Egyetemi Programjának hallgatóiból összeálló csapat menedzseli. A korábbi évekhez hasonlóan idén is izgalmas témát választottak a szervezők, ezúttal a második világháború hazai és nemzetközi színterén zajlott eseményeivel foglalkozhatnak a versenyzők”- mondta Tóth Ugyonka Krisztina, a Bonus Intra Országos Történelemverseny főszervezője.

A háromkörös versenyen a középiskolásoknak egyénileg kell helytállniuk, ahol a tárgyi tudásuk és történelmi műveltségük mellett a stratégiai és kreatív gondolkodásukra, valamint a kommunikációs készségeikre is szükségük lesz.  A diákoknak az első fordulóban egy tízkérdéses online történelmi tesztet kell megoldaniuk. A legjobb 30 versenyző kerül be a második szakaszba, ahol előre megadott témakörök alapján egy esszét kell írniuk a második világháború eseményeihez kapcsolódóan. Az előző körben legtöbb pontot gyűjtő 10 középiskolás jut tovább az április 4–5-én, Budapesten megrendezésre kerülő döntőbe. A kétnapos végső megmérettetésen nemcsak egy tanulmányi vetélkedőn kell helytállniuk a legjobbaknak, hanem – előadói készségeiket is próbára téve – egy, az esszé témájára épített prezentációt is be kell mutatniuk a háromfős, történészekből álló zsűri előtt. Az eseménynek a Mathias Corvinus Collegium épülete, valamint a Hadtörténeti Intézet és Múzeum ad otthont.

A szervezők valamennyi, történelem iránt érdeklődő diákot bátorítanak a jelentkezésre, hiszen a játékélmény, tudás- és tapasztalatszerzés mellett számos értékes nyeremény is várja a helyezetteket. Többek között a verseny győztese automatikusan felvételt nyer az MCC Egyetemi Programjának Juniorképzésébe.

A Bonus Intra versenyről bővebb információ a bonusintra.mcc.hu oldalon olvasható.

További információ:

Sajtókapcsolat:

Lendvai Eszter

BRD Communications

+36 20 4370402

[email protected]

Mathias Corvinus Collegium

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Tihanyi Alapítvány fenntartásában működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetemig. Az intézmény oktatási portfóliója tartalmaz olyan hiánypótló képzéseket is, mint a Női Közéleti Vezetőképző Program vagy a határon túli politikai iskolák.

Az MCC tehetséggondozó munkájával a szűkebb és tágabb környezetükért tenni képes és akaró fiatalokat nevel, emellett egy, a szélesebb közönség számára is hozzáférhető tudásközpontot alakít ki. Az MCC tevékenysége ugyanis nem merül ki a képzési programok szervezésében; az intézmény több mint húsz éve elkötelezett a tudományos és közéleti témák felvetése, gyümölcsöző viták és diskurzusok megteremtése mellett. Ebből adódóan képzési programjai szervezésén túl, hangsúlyos részét képezi tevékenységi körének konferenciák, beszélgetések, viták, szakmai összejövetelek szervezése, valamint kötetek szerkesztése és kiadása is.

Az intézmény képzései valamennyi felvételt nyert diák számára ingyenesek.

http://www.mcc.hu