Kezdőlap Rendőrségi hírek NE HAGYJA, HOGY ÁLDOZATTÁ VÁLJON!

NE HAGYJA, HOGY ÁLDOZATTÁ VÁLJON!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár ismét közösen rendezett bűnmegelőzési tájékoztatót.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap számos országban – 1993 óta Magyarországon is – a Bűncselekmények Áldozatainak Napja.

A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira, egyben széles körű tájékoztatást nyújtanak az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről.

A 2020. február 19-én a megyeszékhelyi, impozáns könyvtárban rendezett prevenciós programon bűnmegelőzési szakemberek mutatták be azokat a veszélyforrásokat, melyek a mindennapok során, valamint az internet világában leselkednek a lehetséges áldozatokra.

Az érdeklődők – többek között egy internetes tanfolyam időskorú hallgatói – tanácsokat kaptak a telefonos csalások megelőzésével kapcsolatban, az internet veszélyforrásairól, illetve azokról a visszaélésekről tájékozódhattak, amelyek az árubemutatók során leselkednek a jóhiszemű vásárlókra. Az interaktív programon egyéb ajánlások is elhangzottak, melyek figyelembevételével elkerülhetők a jogsértések.

A résztvevők figyelmét többek között az alábbi speciális telefonszámok célzott és jogszerű használatára hívták fel:

  • Európai Egységes Segélyhívószám: 112
  • Telefontanú: 06/80-555-111