Kezdőlap Sport Női Asztalitenisz NB-I.Dél-Keleti csoport csapatbajnoki mérkőzések /2020.02.8-9. Orosháza/

Női Asztalitenisz NB-I.Dél-Keleti csoport csapatbajnoki mérkőzések /2020.02.8-9. Orosháza/

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II.-ATSK SZEGED  8/2

Győztesek:Szvitacs Alexa 3, Márkus Enikő 3, Polónyi Nóra 1, és a Szvitacs/Márkus páros

Atavaszi szezon 2. fordulójában az NB-I. mezőnye Orosházára utazott a soron következő mérkőzései lejátszására. A szegediek az őszi fordulóhoz képest erősebb fel állásban álltak asztalhoz. A spari csapatában most Márkus is játék lehetőséghez jutott. Párosban Szvitacs-Márkus magabiztosan nyert. A csapatbajnoki mérkőzésen Polónyi betegséggel küszködve állt helyt. A végeredmény sima Kecskeméti sikert hozott.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II. – HUFBAU-AKKER Ambrus AA II. 8/2

Győztesek:Szvitacs Alexa 3, Márkus Enikő 2, Polónyi Nóra 2 és a Szvitacs/Márkus páros

Bács-Kiskun Megyei rangadóként nyilvántartott mérkőzésen ősszel vereséget könyvelhettünk el, most Márkus szerepeltetése komoly elönyt jelentett. Párosunk sima 3/0 győzelemmel kezdte meg a mérkőzést. Polónyi magabiztosan vágott vissza a Budapest Bajnokságon Müllertől a döntőben elszenvedett vereségért. Szvitacs Alexa magabiztosan hozta a 3 győzelmet, Márkus Enikő ugyan az utolsó meccét döntőszettben elveszitette Valics Emese ellen de egy pillanatig nem volt kétséges a Spari győzelme.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II. – PET BAU A.S.E Orosháza 6/4

Győztek: Szvitacs Alexa 3, Márkus Emikő 2 és a Szvitacs/Márkus páros

A hétvégén aratott két győztes meccs után esélyesként lépett fel a kecskeméti csapat az orosháziak. A párosok sikere egyéniben Szvitacs nem hibázott, miközben fizikálisan, mentálisan nagyon megviselte a hétvégi sok mérkőzés. Márkus az elején nyerte a meccseit, majd az utolsó találkozón 3/2-re, döntő szett 11/13-ra vesztett Balohg Kyra ellen. Polonyi Nóra betegséggel küszködött, és neki csak győztes szettekre futotta erejéből.         

Fodor Miklós edző:Az első napon mindenki jó játékkal nyerte meg a mérkőzéseit. Szvitacs Alexa bizonyitotta tudását, hiszen amikor asztalhoz állt győztesen távozott. Polonyi betegen is példamutatóan és eredményesen küzdött. Második napon nehezebben jött össze a győzelem, mert fáradtak is voltak játékosaink, másrészt a fiatal orosházi csapat nagyon nyerni akart. A lényeg, hogy a csoportban első helyen végezve, bejutottunk az NBI. legjobb 8 csapata közé. Gratulálok a lányoknak, és remélem a dobogóig nincs megállás. Hajrá Spari!