Kezdőlap Rendőrségi hírek „SZABADÍTSÁTOK KI GORDONT!”

„SZABADÍTSÁTOK KI GORDONT!”

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai tripláztak: egy hét alatt három foglalkozást tartottak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácstól kapott szabadulós játékkal.

A kiskunhalasi rendőrök lelkes csapata – Farkasné Wodring Zsuzsanna vezetésével – 2020. február 13-án a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola balotaszállási tagintézményében tartott foglalkozást a hetedik és nyolcadik évfolyamos diákoknak. A játék az interneten történő kommunikációra, az internetes zaklatásokra, az internetes csalásokra hívja fel a figyelmet. A diákok interaktív feladatok megoldásával jutnak a különböző kódokhoz, melyeknek segítségével újabb ládikókat tudnak kinyitni. Ezekben található kártyákon információk vannak. A játék végén a csapatok kérdéseket tesznek fel egymásnak. Az öt lakattal megbilincselt Gordon kiszabadításához a jó válaszokat az információs kártyák segítségével lehet megadni.

A rendőrök másnap a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskolájában jártak a hetedikeseknél, akik nagyon élvezték a különböző feladatokat.

Harmadjára – 2020. február 19-én – egy rendhagyó foglalkozásra kerül sor. A rendőrkapitányság épületében az iskolarendőrök és a körzeti megbízottak vettek részt a játékban annak érdekében, hogy az itt szerzett tapasztalataikat a diákok körében is hasznosítani tudják.

A világháló használatával kapcsolatban az alábbiakat javasoljuk a fiatalabb korosztálynak:

  • Ha csetelés közben beszélgetőtársad durván kommunikál, erőszakoskodik, fenyeget, zárd be azonnal a beszélgetést! Ne menj bele semmilyen vitába, személyeskedésbe!
  • Közösségi oldalaidat védd az idegenektől! Az ne legyen nyilvános, használj úgynevezett „biztonsági beállításokat”!
  • Közösségi oldalakon csak azokat jelöld meg ismerősként, akiket valóban annak tekintesz!
  • Ne posztolj magadról figyelemfelhívó, hiányos öltözetű fényképeket!
  • Ne tegyél közzé lakóhelyedről, iskoládról, értéktárgyairól, anyagai helyzetedről árulkodó képeket!
  • Az interneten látott, hallott, olvasott tartalmakat kezeld fenntartásokkal, egyfajta egészséges bizalmatlansággal! Ne higgy el feltétlenül mindent!