Kezdőlap Események Szemüveg átadás az M. Bodon Pál Zeneiskola tehetséges növendékeinek

Szemüveg átadás az M. Bodon Pál Zeneiskola tehetséges növendékeinek

2020. január 31-én délután a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes szemszűrést végeztek, ezúttal is gyerekek körében.  Az M. Bodon Pál Zeneiskolába települtek ki a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével, ahol közel 50 fiatalt vizsgáltak meg. 

Az idén ez már a második alkalom volt, hisz januárban 8-án a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alsó tagozata szűrését fejezték be, mintegy 135 tanuló megvizsgálásával, majd január közepén egy érzékenyítő délután zárásaként, akkor 15 hátrányos helyzetű gyerek számára adtak át a szemükre készült szemüvegeket, több mint 700 000 Ft értékben.

Most, február 14-én a Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kuti Optika jóvoltából, folytatva ezt a programot az M. Bodon Pál Zeneiskola 8 legtehetségesebb, legszorgalmasabb diákja szeme világának megőrzését támogatták 1-1 szemüveggel, mintegy 360 000 Ft értékben. A gyerekek kiválasztásában az iskola pedagógusainak javaslataira támaszkodtak. A szemüvegek bekerülési költségének felét az októberi Fehér bot hónapja tiszteletére az iskola diákjai által a Hírös Agórában adott nagysikerű jótékonysági Lions filmzenei est bevételéből finanszírozták, másik felét pedig a klubtagok és az optika felajánlásából.

 Az ünnepélyes szemüveg átadásra egy az iskola éltében már hagyományossá vált koncert keretében, azt megelőzve került sor. 

Az M. Bodon Pál Zeneiskola 2015 óta évente kétszer tart kakaó koncertet decemberben és februárban. A februári témája a farsang, melyen vidám, zenés műsor után kakaó és kalács várja az általában kisgyermekes családokat, valamint Horváthné Erdélyi Zsuzsanna tanárnő kézműves foglalkozást tart. A műsorban az iskola diákjai és tanárai közösen szerepelnek mindig nagy sikerrel.

A lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a szem védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió „oroszlán” küzd!