Kezdőlap Zenei élet Theory: Say Nothing

Theory: Say Nothing

2020. január 31-től kapható a Theory of a Deadman hetedik stúdióalbuma, a ’Say Nothing’, amely február 7-től bakelit formátumban is a boltok polcaira kerül.

Huhhh – hát elég meglepő a találkozás a Theory vadonatúj lemezével, mert aki ismerte régi kemény, kimondottan rockos hangzásukat, az minimum hanyatt fog esni, ha meghallgatja ezt az anyagot.

Gyakorlatilag egy olyan harmincöt percet kapunk kézhez, amely napjaink középszerű pop-divatjából építkezik, sőt némely vonatkozásában kimondottan a tucat fiúbandák hangzását idézi fel. De azt igényes hangszerelésben, és úgy látszik, ha a kritikák nem is – de az eladások őket igazolják.

A kanadai banda 2017-es kiadványán, a ’Wake Up Call’-on már érzékelhető volt, hogy a zenészek finomítottak a hard rock hangzáson – ezt az irányt folytatta most is az együttes a hetedik lemezzel is, ugyanis a ’Say Nothing’ is a poposabb vonalat képviseli.

A dalok szövegeiben maradt csak némi keménykedés: a többszörös platinalemezes zenekar vadonatúj megjelenésén nehéz, ám aktuális témákat boncolgat, mint például az amerikai politikai helyzet vagy a klímaváltozás. Emellett érzelmes hangvételű dalok is hallhatóak a korongon szerelemről és depresszióról.

Komlós József JR