Kezdőlap Régió Tűzzománc képek várják az érdeklődőket a Wojtyla Házban

Tűzzománc képek várják az érdeklődőket a Wojtyla Házban

Hollósy Katalin grafikus, zománcművész mutatta be a Wojtyla Barátság Központ kistermében kiállított alkotásokat a népkonyha gondozottjainak. A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyének vezetője a munkás hétköznapok örömeiről és nehézségeiről is beszámolt szerda délelőtt a Wojtyla Akadémia programsorozat keretében. (Fotók: Tódor Norbert)

Az Alkotóműhely raktárában mintegy ezerötszáz, helyben készült kép kapott helyet. Közülük tizennégy, szakrális témákat megjelenítő alkotás várja a fürkésző tekinteteket a népkonyha Pintér József termében. Készítőik között magyar és orosz kortárs művészek egyaránt fellelhetők.

Nyikolaj Vdovkin, Radka Urvanova, Nagy Márta, Makrai Zsuzsanna, Cyránski Mária, Hertay Mária, Kovács Erzsébet, Lőrincz Vitus és Nemes Zsuzsa egy-egymunkája került terítékre.

– Magam sem feltételeztem, hogy ekkora örömet fog nekem okozni ez a kiállítás, hisz az anyasággal és a szakralitással foglalkozó témák közel állnak hozzám – fogalmazott Hollósy Katalin.

Végül szomorúan megjegyezte, hogy az alkotómunkának teret biztosító épület jelenleg életveszélyes állapotban van, ugyanis a ház falai idővel átvizesedtek, ezáltal súlyosan veszélyeztetve a biztonságos áramellátást, valamint a bent tartózkodók testi épségét. A problémára még nem született megoldás.