Kezdőlap Sport UNIVER24 – 63,1 KILOMÉTERT ÚSZOTT A TELJESÍTMÉNYPRÓBA NYERTESE

UNIVER24 – 63,1 KILOMÉTERT ÚSZOTT A TELJESÍTMÉNYPRÓBA NYERTESE

Egy nap alatt 63,1 kilométert úszott a február 16-án vasárnap zárult Univer24 nyertese, Demény Attila, amivel Kecskemétről Budapest határáig ért volna. A Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában tartott úszómaraton startjánál Hosszú Katinka is vízbe ugrott a versenyzőkkel és az iskolai csapatokkal.

Az ország legtöbb résztvevőt megmozgató uszodai sporteseményének számító Univer24-en a hosszútávúszók mellett több mint 2600-an szálltak vízbe.

Hatodik alkalommal rendezték meg a hétvégén Kecskeméten az Univer24 – Az úszás ünnepe elnevezésű eseményt. Az évek óta teltházas úszófesztiválon az idén egy nap alatt több mint 2600 gyerek és felnőtt vett részt a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájában. Szombaton és vasárnap 26 iskola csapata szállt vízbe. Velük együtt rajtolt az az öt sportoló, aki az egynapos úszás szabályai szerint 24 órán keresztül úszott a medencében. Szombat estétől mellettük legalább hatfős váltócsapatok mérték össze erejüket 12 órás úszásban.

A 24 órás úszást Demény Attila nyerte, aki 63,1 kilométert úszott egy nap alatt. A második Lengyel Stella lett 55 kilométerrel, míg a harmadik Béry Zoltán 50 kilométerrel. A váltóúszást a Vasmacskák csapata nyerte 45,4 kilométerrel, a második helyen a Dombfutás Barátai végzett 44,9 kilométerrel, míg a harmadik a Six Men csapata lett 41,7 kilométerrel.

– Jó látni, hogy újra megtelt az uszoda az Univer24 rajtjára. Remélem, hogy az úszás ünnepén újra sok gyerek szereti meg ezt a sportot, az uszoda utánozhatatlan hangulatát, és kap ezzel ösztönzést a sportolásra, versenyzésre – mondta a rajt előtt Hosszú Katinka sokszoros olimpiai és világbajnok úszó, aki az Univer Product Zrt. partnereként vett részt a rendezvényen, és a startnál a versenyzőkkel együtt ugrott a medencébe.

– Az ország legtöbb résztvevőt megmozgató uszodai sporteseményévé vált Univer24-en az idén már nemcsak Hosszú Katinka adott ösztönzést az úszásra, hanem Sportos Pista is, aki itt mutatkozott be először a nagyközönségnek. Úgy láttuk, őt is nagy szeretettel fogadták a gyerekek. Sportos Pista segítségével az Univer annak fontosságára akarja felhívni a figyelmet, hogy a helyes életmódnak az egészséges táplálkozás mellett elenegedhetetlen része a rendszeres mozgás is – mondta Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója.

A Hosszú Katinkától és Sportos Pistától kapott ösztönzést a résztvevők a szó szoros értelmében haza is vihették, hiszen valamennyien kaptak egy Sportos Pista pólót és tornazsákot, valamint Sportos Pistát akár magukra is „tetoválhatták”. A szombati rajt után pedig kígyózott a sor az uszodában Hosszú Katinka autogramjáért. A bajnoknő egy edzéssel felérő aláírás maratont tartott, egy óráig állta a rajongók rohamát.

Az iskola alapítvány támogatási program eredményei:

Az iskolák két kategóriában (nagy és kis létszámú) neveztek Kecskemétről és a környező településekről. Az első 3 legtöbb úszót indító iskola alapítványa 150 ezer, 100 ezer és 75 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, a többi iskola között pedig négyszer 50 ezer forintos támogatást sorsoltak ki.

A nagy (200 tanuló feletti létszámú) iskolák versenyében az első 3 helyezett:

1. Kecskeméti Református Általános Iskola (150 ezer forint)

2. Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola (100 ezer forint)

3. Arany János Általános Iskola (75 ezer forint)

A kis (200 tanuló vagy az alatti létszámú) iskolák versenyében az első 3 helyezett:

1. Ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola (150 ezer forint)

2. Szentkirályi Általános Iskola (100 ezer forint)

3. Kadafalvi Általános Iskola (75 ezer forint)

Univer24 – Az úszás ünnepe

Az „Univer24 – Az úszás ünnepe” elnevezésű 24 órás rendezvény célja, hogy minél több embert rávegyen a mozgásra, és kedvet adjon mindenkinek a vizes sportokhoz. Az esemény a főtámogató Univer Product Zrt., Kecskemét Megyei Jogú Város, a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Fürdő rendezésében zajlott. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. Az első Univer24 rendezvényen 1800 amatőr és profi úszó vett részt, míg az idein már 2600. Az eseményt az Univer Product Zrt. iskola alapítvány támogatási programja kíséri: két kategóriában (kis és nagy létszámú iskolák) az első három legtöbb úszót indító intézmény alapítványa 150, 100 és 75 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kap, míg további 4 iskola sorsoláson nyer 50 ezer forint értékű támogatást. Az Univer24 honlapja: www.univer.hu/univer24

Az Univer Product Zrt.

Az Univer Product Zrt. a régió meghatározó, 100 százalékban magyar tulajdonú élelmiszeripari vállalkozása. A társaság öt telephelyén foglalkozik ételízesítők és egyéb élelmiszer termékek – köztük sűrített paradicsom, lekvárok, bébiételek, zöldségkrémek és sütőipari termékek – gyártásával és forgalmazásával. Az ételízesítők között több kategóriában is piacvezető Magyarországon, az Univer ketchupok, mustárok és majonézek mellett olyan ismert márkák gyártója, mint a Piros Arany, az Erős Pista, a Haragos Pista vagy az Édes Anna. A társaság saját termeltetési modelljében a nyersanyagok minőségét szigorú minőségirányítási rendszer és a magyar gazdákkal kialakított hosszú távú partnerség biztosítja. A társaság 2016-tól támogatja Hosszú Katinkát, és lokálpatriótaként aktív szerepet vállal Kecskemét szociális, sport, kulturális és művészeti életében.