Kezdőlap Gazdaság A CabTec Kft.-nél készülnek a lélegeztetőgépek kábelei

A CabTec Kft.-nél készülnek a lélegeztetőgépek kábelei

A kecskeméti CabTec Kft. az ipari és csúcstechnológia területe mellett az egészségügyi szektor részére, így lélegeztető gépekhez gyárt kábeleket. Az eszközök gyártását már évek óta magas színvonalon végzi, most azonban – a járványhelyzetre való tekintettel – jóval nagyobb mennyiségben kell készítenie.

Berta Tibor cégvezető elmondta: a koronavírus járvány miatt most a lélegeztető gépekhez nagyobb mennyiségben, több típusú és funkciót ellátó kábeleket kell gyártaniuk és leszállítaniuk, mint a korábbi időszakban bármikor.

A lélegeztető gépekhez többféle kábelt kell csatlakoztatni: van olyan, amely visszajelzést ad a beteg állapotáról, ez alapján automatikusan szabályoz bizonyos paramétereket a készüléken. Van olyan kábel is, mely a hőmérséklet érzékelésére alkalmas, erről ad információt a berendezésnek, ezzel együtt az orvosoknak.

A megnövekedett volument jól mutatja, hogy amit a CabTec korábban, az előző években fél-egy év alatt szállított le, most az olasz piacon megemelkedett igények miatt egy hónap alatt kell ugyanazt teljesítenie. Ez akár 8000 darab kábel előállítását jelentheti egyetlen típusból.

A megnövekedett igényeknek a menedzsment gyors reakciója és a motivált, etikai érdekeket előtérbe helyező kollégák mindennapi magas színvonalú munkájának köszönhetően eleget tud tenni. A termelésben a gyártószigetek között átcsoportosították a munkaerőt a jelenleg visszaesést mutató gépiparból az egészségipari termékek gyártására, így biztosítva kapacitást az életmentő készülékek előállításához. A cég arra kiemelt figyelmet fordít, hogy a száz százalékos minőség továbbra is garantált legyen, hiszen lélegeztető gépekről van szó. A kimagasló minőség a gazdasági érdekeken túl fontos emberi és etikai érdek is. Ezt mindenki szem előtt tartja a kábelek gyártása során.

Eddig három nagy rendelés-csomag érkezett: az első kettőt március végén kiszállították a megrendelőnek a harmadikat pedig április közepére kell biztosítaniuk. A biztonsági készleteiket folyamatosan töltik fel, hogy az esetleges további, ugrásszerűen megnövekedett, hirtelen jelentkező igényeket is azonnal ki tudják majd szolgálni.