Kezdőlap Kultúra A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készül...

A Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készül látogatóinak

Kecskeméti Katona József Múzeum tagintézményei, a Cifrapalota Kiállítóhely, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, valamint a Magyar Naív Művészek Gyűjteménye a kialakult pandémiás helyzetre való tekintettel március 17-től bezárta kapuit

Bár ajtóikat – reményeink szerint rövid időre – becsukni kényszerültek, nem tétlenkednek, munkájukat továbbra is folytatják.

A szakmai munkán túl, a veszélyhelyzet fennállásáig naponta frissülő, digitális, múzeumi tartalmakkal készülnek látogatóik számára, mind a weboldalukon, mind a 3 facebook oldalukon (facebook.com/kecskemetimuzeum cifrapalota,szorakatenuszjatekmuzeumesmuhely).

Virtuális múzeumpercek” címmel rovatot indítottak, melyben minden hétköznap friss múzeumi tartalmakkal készülnek, virtuális „sétát” téve kiállítóhelyeiken, bemutatva mindazt az értéket és kincset, mely a Kecskeméti Katona József Múzeumban és tagintézményeiben őriznenk.

„Kreatív múzeumpercek – gyerekeknek” című rovatukban pedig minden nap játékos, kreatív feladatokkal, videókkal, játékokkal készülnek az óvodások és kisiskolások számára.