Kezdőlap Hírek A Szövetség a Hírös Városért Egyesület, Kecskemét Megyei Jogú Város ...

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőcsoportjának közleménye

A Kormány, az Alaptörvényben meghatározott jogalkotói hatáskörében, 2020. március 11-én 15.00 órától visszavonásig, kihirdette az országban a veszélyhelyzetet. A csütörtök virradóra megjelent újabb kormányrendelet a koronavírus-járvány megelőzése, következményeinek elhárítása, illetve a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt intézkedéseket tartalmazza. Ezekről az országos és helyi sajtóban részletes és tényszerű hírek jelentek meg.

A veszélyhelyzet és az annak nyomán már eddig is meghozott intézkedések komoly feladatokat adnak a helyi önkormányzatoknak is. Kecskemét MJV Önkormányzata felállította a polgármester munkáját segítő Városi Operatív Törzset, amely 2020. március 12-én megtartotta első ülését. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony az ülést követően tájékoztatta az ülésen hozott döntésekről a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportjának képviseletében megjelent Bodrozsán Alexandra frakcióvezető-helyettest, önkormányzati képviselőt és Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselőt.

A Polgármesteri Hivatal, a kecskemet.hu oldalon, tájékoztatást ad minden rendkívüli eseményről és feladatról. Egyben kéri a társasházakat és közintézményeket, hogy a közzétett tájékoztatást tegyék nyilvánossá.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportja ezekben a drámai időkben sem kíván önös pártpolitikai szempontokat érvényesíteni munkájában. Összefogásra van szükség a különböző politikai erők között, még akkor is, ha választóink más és más politikai álláspontot vallanak, de Kecskemét város jelene és jövője mindenkinek egyformán fontos. Kecskemét az első!

A képviselőcsoport – amelynek három bizottsági elnöke és kettő tanácsnoka is fontos feladatot lát el a közgyűlésben – felajánlotta polgármester asszonynak azt, hogy egy képviselője részt venne a Városi Operatív Törzs ülésein, ezzel is gyorsítva a képviselők információkkal való ellátását. Polgármester asszony egyértelműen kijelentette, hogy ő ezt nem szeretné. Őszintén sajnáljuk, mert a veszélyhelyzetben talán még nagyobb szükség lenne a választókkal kapcsolatban álló képviselőkre. Polgármester asszony kijelentette azt is, hogy a demokrácia jegyében nem kíván élni a törvényben biztosított jogával és kötelezettségével, amely szerint a veszélyhelyzet ideje alatt a polgármester gyakorolja a közgyűlés feladat- és hatáskörét, és amikor szükséges, összehívja a közgyűlést.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselői dolgoznak a veszélyhelyzet alatt is – annak szabályait szigorúan betartva – a közgyűlésben csakúgy, mint az őket segítő önkéntesekkel együtt a választókerületekben, a polgárok között. Képviselőink a veszélyhelyzet alatt kiemelten segítik az idősek és rászorultak ellátását és részt vesznek minden olyan feladat végrehajtásában, amely a koronavírus elleni küzdelemhez szükséges. Javaslatainkat a közgyűlésben és a polgármester asszony részére folyamatosan megtesszük. Hajrá Kecskemét!

Kecskemét, 2020. március 13.

Lejer Zoltán
frakcióvezető

Kép: www.kecskemert.blog.hu