Kezdőlap Rendőrségi hírek ANYAGI HASZONSZERZÉS CÉLJÁBÓL

ANYAGI HASZONSZERZÉS CÉLJÁBÓL

A kiskunhalasi rendőrök egy 33 éves férfit és 25 éves élettársát gyanúsíjták azzal, hogy új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

A „telefontanú” zöldszámra érkezett egy olyan bejelentés, amely szerint egy férfi kristálynak nevezett fehér port árul Kiskunhalason.

A helyi rendőrkapitányság nyomozást indított az ügyben, és 2020. március 3-án – egy szervezett akció keretében – a nyomozók elfogtak egy 33 éves férfit. Ő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt időszakban anyagi haszonszerzés céljából különböző személyeknek rendszeresen értékesített új pszichoaktív anyagot.

Az egyenruhások átkutatták a helybéli férfi lakhelyét, ahol fehér port, adagoláshoz szükséges eszközöket, valamint készpénzt foglaltak le. 

A rendőrök a gyanúsítottat kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.   

Az eljárás során kiderült az is, hogy két alkalommal a férfi 25 éves élettársa is adott el új pszichoaktív anyagot, ezért a bűncselekmény elkövetésével őt is gyanúsítják. A nő jelenleg szabadlábon védekezhet.