Kezdőlap Hírek Apás szülés engedélyezése a látogatási tilalom alatt

Apás szülés engedélyezése a látogatási tilalom alatt

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban 2020.03.08-tól teljeskörű látogatási tilalom lépett érvénybe, mely visszavonásig érvényes.

A látogatási tilalom ideje alatt apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet.

A lakosságtól érkezett igények alapján az engedélyezési folyamatot az alábbiak szerint könnyítettük meg az apás szülésre érkezőknek:

Mivel a szülés időpontja pontosan nem meghatározható, így a sürgősségi ellátás szabályai érvényesek, vagyis a vajúdó nő beengedhető.

Állapotára való tekintettel egy fő kísérő – lehetőség szerint az édesapa – felkísérheti az osztályra, és amennyiben apás szülést szeretnének, a kezelőorvos ott helyben engedélyezheti a szülés idejére. Nyilatkozatot a szülőszobán kell majd megtenni.

Így tehát az apás szülések esetében nincs szükség Rendkívüli látogatási engedélyre, Háziorvosi igazolásra és előzetesen kitöltött Nyilatkozatra sem.

A portaszolgálaton a várandósgondozási kiskönyv felmutatásával léphetnek be az intézménybe.

(melyen fel van tüntetve a szülő nő és édesapa neve)

Felhívjuk a figyelmüket egyúttal, hogy a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon és Újszülött Részlegen a látogatási tilalom továbbra is érvényes!

A nemzetközi és országos járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük, hogy saját, illetve hozzátartozójuk érdekében működjenek velünk együtt!

Friss és hiteles információkat a https://www.nnk.gov.hu/ oldalon találhatnak.

Megértésüket, együttműködésüket és türelmüket előre is köszönjük!