Kezdőlap Adomány Átmeneti otthonokban is készülnek maszkok az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Átmeneti otthonokban is készülnek maszkok az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Munkatársak, önkéntesek és átmeneti otthonok lakói mellett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is segíti a maszkok készítését Különleges hétindító értekezletre került sor az Ökumenikus Segélyszervezet országos központjában. A szervezet vezető munkatársai mellett a megbeszélésen részt vett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is.  

Az értekezleten elhangzott: a járványhelyzet súlyosan érinti az Ökumenikus Segélyszervezet valamennyi intézményének működését. Bár a családok és gyerekek felzárkózását segítő közösségi programokat minden nappali ellátást nyújtó intézményben felfüggesztették, a munkatársak nem engedik el a környezetükben élő rászorulók kezét. A szociális szolgáltatások egy részénél a segítő munkát úgy szervezték át, hogy a kapcsolattartás ne igényeljen személyes találkozást, tehát a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig kontakt nélkül zajlanak. A bentlakásos szociális intézményekben, családok átmeneti otthonaiban szigorú ki- és bejárási tilalom mellett biztosítják a lakók teljes ellátását. Az intézmények munkatársai mindent megtesznek azért is, hogy a gyerekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban,  és hogy a tanuláson túl biztosítsák a sport és a játék lehetőségét is, melyek oldják a bizonytalan ideig tartó bezártság okozta feszültségeket. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben végzett rendkívüli programjai között elindult a mosható maszkok készítése is: Elsőként a szolnoki családok átmeneti otthonában kezdődött meg a hiánypótló egészségügyi eszközök varrása. A programhoz a munkatársak, önkéntesek és az átmeneti otthon varrni tudó lakói mellett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet – a maszkok készítésén túl alapanyagok adományozásával és szabásmintákkal – is csatlakozott.   Az Ökumenikus Segélyszervezet járványhelyzetben is zajló munkáját, illetve rendkívüli feladatait az alábbi módokon lehet OTTHONRÓL támogatni:

Bankkártyás adományozással a
www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon
és a 11705008-20464565-ös számlaszámon „koronavírus” megjelöléssel