Kezdőlap Gazdaság Az ingatlanpiacot is elérte a koronavírus: új szabályokat vezetett be az egyik...

Az ingatlanpiacot is elérte a koronavírus: új szabályokat vezetett be az egyik ingatlaniroda-hálózat

A Balla Ingatlan új szabályokkal reagált arra, hogy Magyarországot elérte a koronavírus, és a kormány veszélyhelyzetet, rendkívül jogrendet hirdetett.

Március 11-én, szerdán rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a kormány, melynek keretében több intézkedést is hoztak, melyek az élet számtalan területére hatással vannak. Ezek az intézkedések ugyan közvetlenül nem érintik az ingatlan adásvételeket, illetve az ingatlanközvetítői munkát, azonban a Balla Ingatlan azonban a helyzetre tekintettel úgy látta jónak, ha meghatározatlan időre szigorúbb szabályok alapján jár el.

Mint Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonos-ügyvezetője elmondta: ügyfeleink és kollégáink egészségének megőrzése érdekében bevezettünk pár szabályt a koronavírus fertőzés elleni védekezés, illetve terjedésének lassítása érdekében. Ezek az alábiak:

•            A hirdetésre jelentkező érdeklődővel folytatott telefonbeszélgetések során a korábbi gyakorlatnál sokkal szigorúbban szűrjük az érdeklődők vételi szándékának komolyságát, és kiszűrjük az úgynevezett „ingatlanturistákat!

•            A megfázott vagy influenzagyanús ügyfeleinket megkérjük hogy a gyógyulásukig szakítsuk meg az eladás illetve ingatlan keresés folyamatát. A munkatársaink a legkisebb betegség gyanúja esetén ugyancsak nem dolgoznak, az ügyfeleiket más kollégáink szolgálják ki.

•            Megkérjük a vevőinket arra, hogy az ingatlan megtekintésére lehetőleg csak a legfontosabb döntéshozókkal érkezzen, ezért ha nem feltétlenül szükséges kérjük ne hozzon magával gyermeket, rokont, mesterembert, stb.

•            Az általános udvariasság szabályai most megváltoztak, ezért kerüljük a kézfogást, és lehetőség szerint sűrű kézmosással és kézfertőtlenítéssel próbálunk védekezni a vírusok terjedése ellen.

•            Tiszteletben tartjuk az eladóink kérését amennyiben pár hétig szüneteltetni szeretnék a megbízást. Ezen időszak alatt telefonon folyamatosan állunk rendelkezésükre.

•            Minden ingatlanfelvétel esetén az átlagosnál több fényképet készítünk, mely fényképeket a vevők előzetes tájékoztatására használjuk az ingatlan állapotáról és adottságairól, megspórolva ezzel az esetleges felesleges megtekintéseket.

Bízunk benne, hogy ezeket az óvintézkedéseket az ügyfeleink elfogadják, és így a következő hetekben is úgy tudunk hatékony munkát végezni, hogy ezzel senki egészségét vagy nyugalmát nem veszélyeztetjük – jegyezte meg Balla Ákos.

A koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket az alábbi folyamatosan frissülő bejegyzés tartalmazza:
https://ballaingatlan.hu/hirek/tajekoztato-a-balla-ingatlan-altal-bevezett-veszelyhelyzet-miatt-bevezetett-intezkedesekrol/