Kezdőlap Rendőrségi hírek BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN TÖRTÉNT

Az elmúlt 24 óra hírei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. március 24-én 0 óra és 24 óra között három esetben összesen tizennégy külföldit tartóztattak fel Hercegszántó, Újmohács és Nagybaracska közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír és szomáliai állampolgárnak vallották magukat.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi napon a szolgálatban lévő állomány hat személyt fogott el, és további hét előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Készenléti Rendőrség járőrei éjjel Hajós-Pincefalu belterületén egy 23 éves kalocsai lakossal szemben intézkedtek. A férfiről kiderült, hogy vele szemben a járásbíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

A bajai nyomozók lopás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 38 éves paksi lakost.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint nyolc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.