Kezdőlap Hírek CIB Csoport a koronavírus elleni küzdelem támogatásáért

CIB Csoport a koronavírus elleni küzdelem támogatásáért

A CIB Csoport üdvözli a tegnap bejelentett kormányzati gazdasági intézkedések célját, valamint azonnali pénzügyi támogatást nyújt a Szent László Kórház részére.

Budapest, 2020. március 19. – Felelős vállalatként olyan időszakban, amikor az összefogás és együttműködés a legfontosabb, a CIB Csoport számára értelemszerű, hogy ügyfelei, munkatársai és partnerei mellett a társadalom egésze felé irányuló felelősségét is a lehető legtöbb módon kézzel foghatóvá kívánja tenni.

  • A CIB Bank Magyarország egyik vezető pénzintézeteként és Európa egyik legnagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező bankcsoportjának tagjaként támogat minden olyan kormányzati lépést, ami a magyar lakosság és vállalatok számára segítséget nyújt a koronavírus járvány okozta nehézségek áthidalásában, pénzügyi nehézségeik kezelésében. A CIB Bank mindenben követi a jogszabályi előírásokat, és azoknak megfelelve működik: a tegnap bejelentett intézkedések kapcsán is így fog eljárni, megvárva a kormány további részletszabályokat rögzítő rendeleteit, aminek alapján ki fogja dolgozni azok beemelését az érintett hitelek esetében.
  • Felelős vállalatként szeretne konkrét, anyagi segítséget is adni a járvány elleni küzdelem első vonalában dolgozó Szent László Kórház részére: 20 millió forint azonnali támogatási keretet biztosított egészségügyi eszközök (többek között intenzív ágyak, fertőtlenítők) beszerzésére, és figyelemmel kíséri az igények további alakulását, hogy szükség esetén újabb támogatást nyújtson.

A CIB Csoport messzemenőkig támogatja és alkalmazza Magyarország Kormánya és minden, a témában felelős magyar hatóság előírásait, utasításait, és támogatásáról biztosítja az összes olyan kezdeményezést, ami a magyar társadalom egészének javát szolgálja. A CIB aktívan közreműködött a Magyar Bankszövetség által koordinált és összeállított Ajánlás összeállításában is, amely a szektor összes szereplője számára világos és egységes irányt mutat a felkészülés és az esetleges rendkívüli helyzetek megfelelő és megnyugtató kezelésére.