Kezdőlap Események IV. Alapítási Ünnep Helvécián

IV. Alapítási Ünnep Helvécián

Szombaton, 2020. február 29-én, Helvécia 128. évfordulója alkalmából hármas rendezvény várta a vendégeket, akik a környező településekről is érkeztek. A hármas ünnep a művelődési háznál került megrendezésre, ahol különböző programok várták a látogatókat.

Az ünnepsorozat az I. Helvéciai Futással kezdődött, háromféle távból lehetett választani: 500 méter, 5 kilométer, és egy 10 kilométeres távból.

A gyerektáv (500 m) eredményei
Lányok: 1. Marton Bori, 2. Fábián Johanna, 3. Dinnyés Kamilla.
Fiúk: 1. Dinnyés István, 2. Marton József, 3. Bujdosó Botond.

Az 5 kilométeres táv eredményei
Női: 1. Kátai Liliána, 2. Festő-Hegedűs Dorina, 3. Bujdosó Betti, Almási-Bondor Barbara.
Férfi: 1. Polyák László, 2. Arany-Tóth Armand, 3. Katona Zoltán.

A 10 kilométeres táv eredményei
Férfi: 1. Szelei Gyula, 2. Csorba Alex, 3. Szabó Csaba.
Női: 1. Kónya Judit, 2. Kondorosi Cintia, 3. Bori Erzsébet.

Az Alapítási Ünnephez kapcsolódva tartották meg a süteménysütő versenyt, illetve a tárcsás sütő versenyt is, ahol 20 csapat indult. A süteménysütő verseny eredményei: 1. Bozsik Anikó, 2. Rikk Erzsébet, 3. Termő Tiborné. A tárcsás sütő versenyél a legszebb asztalt díjazták, ezt az Anyukák csapata nyerte meg.

A hármas rendezvény egyike, az Alapítási Ünnep és az I. Helvéciai futás mellett a II. Szomszéd ünnep volt, Fülöpháza és Ballószögi lakosokat hívtak az ünnepségre, hogy együtt mulassanak. A megnyitón Balogh Károly, Helvécia polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd Nagyné Balogh Csilla, Fülöpháza polgármestere, illetve Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere tartott beszédet. Ezt követően dr. Mák Kornél, a megyei önkormányzat alelnöke szólalt meg és elmesélte kötődését Helvéciához. A díszbeszédnél a Tanyacsárda tulajdonosa, Garaczi János, Helvécia díszpolgára mondott köszönetet.