Kezdőlap Régió Kardiometabolikus Centrum átadó

Kardiometabolikus Centrum átadó

HÁTTÉRANYAG

Az EBP által is finanszírozott beruházások:

– Kardiometabolikus Centrum 

– Digitális röntgen készülékek

– Informatikai osztály

– Oktató terem

Az EBP II-III. programjának részeként beépítésre került az Örs vezér téri, és a Hermina úti szakrendelőkben is a korszerű, digitális röntgen készülékek. Ezzel nem csak a vizsgálatok minőségét tudták emelni, ill. a beteget ért káros sugárzást csökkenteni, hanem a digitális tárolásnak köszönhetően kiváló minőségben tudják akár évtizedekig megőrizni a felvételeket. A digitális röntgen készülékek átadása mellett megújították és átszervezték a táv leletezés folyamatát is. Ebbe a munkába az Uzsoki Kórház radiológusait is bevonták. Ennek az átszervezésnek a legfontosabb haszna a kerületi betegek ellátásában jelentkezik, mivel gyorsabban jut lelethez minden beteg és a kórházi orvosok is rálátnak adott esetben a digitális előzményekre.

Önkormányzati támogatás felhasználásával sikerült kialakítani az Örs vezér téren egy korszerű rendelői komplexumot, mely az ott eddig nem létező kardiológia mellett, az anyagcsere eltérésekkel foglalkozó szakmákat is magában foglalja. Ez a kardiometabolikus szemlélet a betegek számára komplexebb, gyorsabb ellátást jelent akár szív-érrendszeri, akár anyagcsere betegségben szenvednek. A szakrendelés minimum feltételét jelentő korszerű szív ultrahang készüléket az EBP II. ütem megtakarításából, előzetes engedély kérést követően sikerült beszerezni.

Szintén önkormányzati forrásból sikerült kialakítani az önálló informatikai osztály területét is, melyben elhelyezésre került az EBP I-II. ütem során beszerzett nagyon korszerű szerver. Az oktató terem elsődleges feladata a dolgozók rendszeres oktatásának biztosítása, mind orvosszakmai, mind pedig informatikai továbbképzések céljából.

Forrás:
Dr. Nagy András Csaba 
Igazgató főorvos

Az átadóról bővebben itt: https://www.zuglo.hu/egyedulallo-kardiologiai-centrum-az-orson/