Kezdőlap Rendőrségi hírek KÉT NAP ALATT LEZÁRTÁK A NYOMOZÁST A RENDŐRÖK

KÉT NAP ALATT LEZÁRTÁK A NYOMOZÁST A RENDŐRÖK

A Baja térségében kedden elfogott embercsempész ügyében bíróság elé állítást javasolnak a nyomozók.

Mint arról a héten beszámoltunk ,a Készenléti Rendőrség munkatársai 2020. március 3-án 14 óra 20 perckor Baja külterületén ellenőriztek egy Audit. A járműben a 23 éves osztrák sofőrön kívül további négy utas tartózkodott. Ők az egyenruhások kérdésére szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök az autó vezetőjét előállították. Őt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A gyanúsított beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a migránsokat pénzért akarta Ausztriáig elszállítani.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat bíróság elé állítás javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.