Kezdőlap Régió Koronavírus: Elengedhetetlen a hatékony koordináció és a hiteles információnyújtás

Koronavírus: Elengedhetetlen a hatékony koordináció és a hiteles információnyújtás

Tóth Edina sajtóközleménye

A mai rendkívüli, Brüsszelben megtartott egynapos plenáris ülés egyik fő témája a koronavírus járványra adott európai válasz volt. Tóth Edina fideszes EP-képviselő felszólalásában kiemelte, hogy a vírus terjedése nehezen meghatározható és országról-országra változik, a cél azonban mindenhol ugyanaz: minél több emberélet megmentése és a járvány megfékezése.

Tóth Edina felhívta a figyelmet a hiteles és naprakész információk fontosságára és jó példaként mutatta be a magyar kormány intézkedéseit. Hazánkban ugyanis létrehoztak egy honlapot a koronavírus járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra, továbbá egy ingyenesen hívható ügyeleti számot, mely a nap 24 órájában elérhető.

„Amennyiben a járvány elhúzódik, további kedvezőtlen folyamatok indulhatnak el. Az elhúzódó bizonytalanság, az üzleti bizalom romlása csökkentheti a beruházási keresletet, ami gazdasági visszaesést hozhat magával. Ezért kiemelten fontos, hogy támogassuk vállalkozásainkat. Ezért arra kérem a Bizottságot és az Európai Beruházási Bankot, nyújtson segítséget ebben a rendkívüli helyzetben a leginkább érintett ágazati szektorok részére” – zárta felszólalását a fideszes EP-képviselő.