Kezdőlap Rendőrségi hírek LEZÁRT VIZSGÁLAT: SZEMETELTEK

LEZÁRT VIZSGÁLAT: SZEMETELTEK

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

Egy önkormányzati dolgozó tett 2019. október 10-én bejelentést a Bácsalmási Rendőrőrsön, mert a település külterületén nagyobb mennyiségű háztartási hulladékot talált eldobva. Az ismeretlen szemetelő több zsák ruhát, papírokat, műanyag tárgyakat, illetve még egy használt ágymatracot is hátrahagyott a mezőgazdasági földterületek melletti árokban.

A nyomozás során kiderült, hogy egy bácsalmási ingatlanba albérlők költöztek, és a házban talált, számukra felesleges dolgokat összegyűjtötték, zsákokba tették, majd az egyik ismerősüket megkérték arra, hogy a szemetet vigye el valahová. A 21 éves férfi segítségül hívta 23 éves barátját, aki egyik este megjelent az albérletnél egy kerekes kézikocsival. Arra felpakolták a hulladékot, majd a kocsi tartalmát a településen kívül az árokba borították. A két férfit a nyomozók hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt kihallgatták. A szabadlábon védekező gyanúsítottak beismerő vallomást tettek.

A Bácsalmási Rendőrőrs munkatársai a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.