Kezdőlap Zenei élet Marillion: Afraid of Sunlight

Marillion: Afraid of Sunlight

A Marillion ’Afraid Of Sunlight’ című lemeze eredetileg 1995 júniusában, az együttes nyolcadik stúdióalbumaként jelent meg. 2020. március 13-án került az üzletekbe újrakevert 2019-es verzió, amelyet Michael Hunter készített.

A Marillion a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb neo-progresszív rock zenekaraként híresült el – amely zenei eleiben a punkból indult, de aztán a klasszikus progresszív elemeket is beépítette megszólalásába.

Az Afraid of Sunlight – melyet most más borítóval, megújulva vehetünk újra kézbe – eredetileg az angliai zenekar nyolcadik albumaként jött ki közel éppen negyedszázada. Ez volt egyébként az utolsó Parlaphone kiadásában megjelent munkájuk, és az első olyan, amelyik nem került be az első tízbe a brit listán. Az album kritikai fogadtatása viszont meglehetősen jó volt, és az időt állón masszív zenei anyagot újra meghallgatva – megalapozottan.

A Marillion újrakiadási sorozatának volt része a Warnernél az 1995-ös Afraid of Sunlight újrakevert deluxe változatának tavaly év végi megjelentetése – amely limitált példányszámban: 4 CD/BR és 5 vinyl formátumban volt kapható – most pedig a boltokba került az eredeti szimpla CD-s verzió is, persze ugyancsak átkevert hangképpel.

Komlós József JR