Kezdőlap Zenei élet Orchestra Nationale Della Luna: There’s Still Life On Earth

Orchestra Nationale Della Luna: There’s Still Life On Earth

Egy nemzetközi csapattal készített felvétel megjelentetésével erősíti nemzetközi jelenlétét a BMC Records: a belga-finn-francia tagokkal felálló Orchestra Nationale Della Luna sokrétű ehno-hatásokat is felvonultató zenéjével is véleményt mond korunk ökológia válságával kapcsolatban.

Ahogyan a Földünk is – úgy az Orchestra Nationale Della Luna zenei világa is rengeteg színt és elemet képes felvonultatni: a hetvenes évekre jellemző filmzeneszerű stílus, valamint az élénk és izgatott hatásokat generáló avantgárd hatások mellett az arabos és indiai jellegű ethno hangulatok is hatással vannak a hallgatókra.

Az egyórás mű a „There’s Still Life On Earth” – azaz a „Még van élet a Földön” sokatmondó címet kapta: melynek kompozíció a két alapítóhoz: a régen elfeledett Moog szintetizátoron és zongorán játszó finn Kari Ikonen és a szaxofonon, fuvolán, valamint az indiai bansurin játszó Manuel Hermia belga nevéhez fűződnek. Mellettük Sébastien Boisseau francia bőgős és Teun Verbruggen belga dobos egészíti a modern jazzt játszó kvartettet.

Négyük zenélése gondolati, spirituális síkokon mozog – az elvont képzelettársításokon alapuló megszólalású progresszív jazz kedvelőinek körét megcélozva.

Komlós József JR