Kezdőlap Hírek Rendkívüli adománygyűjtést indít a járványhelyzetben az Ökumenikus Segélyszervezet!

Rendkívüli adománygyűjtést indít a járványhelyzetben az Ökumenikus Segélyszervezet!

Ne engedjük el azoknak a családoknak a kezét, 
akiket eleve nehéz helyzetben érnek a világjárvány következményei!

www.segelyszervezet.hu honlapon pár kattintással bárki tud segíteni

Adományozóihoz fordul az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy minél több nehéz helyzetbe került családnak tudjanak továbbra is segítséget nyújtani. „A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek. Fontos, hogy saját problémáink mellett azokról se feledkezzünk meg, akik számára eddig is gondot okozott a mindennapi megélhetés, s akiket ezért nálunk sokkal nehezebb helyzetben érintenek a világjárvány következményei. Ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk – a szó átvitt értelmében – nem engedjük el a bajban a rászorulók kezét!” – hangsúlyozta Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója.

A beérkező adományokat a segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül fogja felhasználni, a látókörükben élő, most még nehezebb helyzetbe kerülő családok segítésére, illetve szociális intézményeik rendkívüli feladatainak támogatására. „Vannak csoportos gyerekfoglalkozások, közösségi programok, melyeket most a megelőzés jegyében fel kell függesztenünk, azt viszont fontosnak tartjuk, hogy az eddig intézményeinkbe járó hátrányos helyzetű családokat továbbra is támogassuk, amiben csak tudjuk.” –  hangsúlyozta Lehel László, hozzátéve: a segélyszervezet vezetősége naponta értékeli a helyzetet, és az illetékes a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjaként a minisztériumokkal egyeztetve, a kormányzati útmutatásokat követve folytatják minden helyszínen a segítségnyújtást. A rendkívüli helyzet a szervezet minden intézményét érinti, lesz olyan központ, ahol az ügyfél fogadás szünetel, de a szervezet munkatársai kontakt nélküli élelmiszer-segélycsomagátadással támogatják a rászoruló családokat. 

Azon szociális intézmények esetén, ahol továbbiakban is zajlik az ellátás, számos extra feladat és költség merül fel: a Segélyszervezet minden intézményben a legszigorúbb higiéniai protokollt alkalmazza a megelőzés érdekében. A munkatársak a hajléktalanokat segítő központokban mindent megtesznek, hogy azok is biztonságban legyenek, akiknek nincs hol otthonmaradni. A családok átmeneti otthonaiban szigorú látogatási tilalom van, és az intézményt elhagyni is csak a legszükségesebb esetben szabad. A bent élő családok teljes körű ellátását a Segélyszervezet oldja meg, illetve annak feltételeit is igyekszik mindenhol megteremteni, hogy az ott élő gyermekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban. A Segélyszervezet által működtetett Idősek Átmeneti Otthonának működtetése is a legszigorúbb higiéniai előírások betartása mentén működik.

A Segélyszervezet munkáját a veszélyhelyzetre való tekintettel kizárólag 
 az alábbi módokon lehet támogatni:
Bankkártyás adományozással a 
www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon
és a 11705008-20464565 számlaszámon, „koronavírus” megjelöléssel.

Budapest, 2020. március 18.