Kezdőlap Régió Segítse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát!

Segítse Ön is a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát!

Budapest, 2020.március 02.– Egy hónap telt el azóta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kijelentette, hogy a COVID-19 elnevezésű vírus terjedése nemzetközi jelentőségű közegészségügyi vészhelyzetnek minősíthető. A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége 32 millió svájci frank összegű adománygyűjtésre tett felhívást, az összegyűjtött alapot pedig a megfelelő egészségügyi szolgáltatásokra, a hatékony tájékoztatásra és felkészítésre, valamint az érintett közösségekkel való együttműködésre fordítják majd. Az akcióhoz a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, aki március 30-ig várja az adományokat, amivel döntően a járványra való hazai felkészülést támogatja majd.

Akoronavírus néven ismert járvány eddig 53 országban ütötte fel a fejét, február végéig a megerősített esetek száma Kínábanmeghaladja a 79 150 fertőzöttet, a világban több mint 83 000 emberbetegedett meg. Abetegség terjedése ellen szigorú higiéniai előírások betartásával védekezhetünk a leghatékonyabban, az ehhez szükséges eszközök beszerzéséhez, a megfelelő ellátás biztosításához, valamint a hiteles kommunikáció megvalósításáhozkezdett adománygyűjtésbe a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC). A cél 32 millió svájci frank összegű adomány összegyűjtése, amelyet a halálesetek, megbetegedések, illetve a járvány szociális hatásainak csökkentésére használnak majd fel, szerte a világon.

A gyűjtéshez az országos hálózattal rendelkező, legnagyobb hazai karitatív szervezet, a Magyar Vöröskereszt is csatlakozik. A hazai adománygyűjtés célösszege 5 millió forint, amelyet döntően az itthoni felkészülésre fordítanak, egy kisebb részével pedig a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját segítik majd. A humanitárius szervezet a felkészülésre és a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, éppen ezért az adományokból befolyt összegetlakossági tájékoztatásra és információs kiadványokra, továbbá egészségügyi eszközök, védőmaszkok és védőruhák, lakosságot segítő védőfelszerelések, valamint fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítják.A Magyar Vöröskereszt felhívja a figyelmet arra is, hogy egy ilyen helyzetben komoly szükség van arra, hogy együttműködő magatartást és szolidaritást tanúsítsunk embertársaink és az érintett közösségek iránt.A járvány alakulása szempontjából létfontosságú a megfelelő forrásból való tájékozódás is, hiszen a megbízhatatlan helyről származó félinformációk megtévesztők lehetnek.

  • Adományozni az alábbi felületen lehet:
  • A szervezet az elmúlt hetekben folyamatosan terjesztette a WHO által közreadott megelőző óvintézkedések kivonatait a közösségi médiában:
    • https://www.facebook.com/pg/magyarvoroskereszt/photos/?tab=album&album_id=3053861491292082
  • A fejlemények folyamatosan frissülő híranyagban is követhetőek, a cikk végén pedig nyomtatható formában is letölthetők az óvintézkedések: http://voroskereszt.hu/hirek/mit-erdemes-tudni-a-koronavirusr