Kezdőlap Zenei élet Stone Temple Pilots: Perdida

Stone Temple Pilots: Perdida

Először jelentkezik akusztikus albummal a Stone Temple Pilots. A rajongók számára is meglepetést tartogató jubileumi lemez 2020. február 7-én jelent mega Warnernál ’Perdida’ címmel.

Az amerikai rockzene egyik legjelentősebb bandája idén ünnepli harmincötödik születésnapját: ugyanis a Stone Temple Pilots 1985-ben alakult meg San Diegóban. Igaz, hogy első lemezüket csak hét évre rá jelentették meg, de rögtön a grunge egyik vezérzenekarává váltak általa, és pillanatok alatt beírták magukat a rock történelmébe is.

Most megjelent albumuk csak nyolcadik – nem mondhatók éppen sláger-gyárosoknak, és csak akkor állnak elő új anyaggal, ha valami mondanivalójuk van. Igaz, a két évvel ezelőtti nagy visszatérés nem feltétlenül aratott valami egyöntetűen nagy sikert – de a mostani lemez talán helyre teszi majd a dolgokat.

A zenekar ugyanis meglepetéssel készült: 10 nagyon személyes dalt választottak ki, amelyeket az eredeti koncertverzióktól teljesen eltérő akusztikus hangszerelésben adnak elő. Az egyébként vadonatúj szerzemények nehéz és érzelmes témákat dolgoznak fel, az együttes az elengedésről és újrakezdésről szóló zenékkel viszi a hallgatókat egy lelki utazásra.

A Stone Temple Pilots történetének legelső akusztikus albumát készítette el: és ez a próbálkozás máris kiváló visszajelzéseket kapott. Egy igazán jól megfogalmazott anyaggal egy ízig-vérig amerikai rock bandát hallunk – nagyszerű zenei körítéssel.

Komlós József JR